StoryEditorOCM
Hranasirove strasti - na tanjuru

Stručnjaci otkrivaju: sve što ste željeli znati o sirovoj hrani

Piše PSD.
7. rujna 2014. - 12:08
Konzumiranje sirove hrane svjetski je trend koji dobiva sve više poklonika. Neki se zadovoljavaju sirovim voćem i povrćem, dok drugi na svoj jelovnik rado uvrštavaju i sirovu ribu, školjke, te sirovo ili tek minimalno pečeno meso. Vjerojatno ste i sami u vrlo raširenoj ponudi jelovnika, na kojima su sve češće sashimi, sushi i carpaccio, pojeli sirovi komad ribe privlačno serviran sa začinima i ne razmišljajući o njezinoj kvaliteti i svježini. U većini slučajeva ništa se loše neće dogoditi, ali treba znati da sirova hrana, uza sve svoje prednosti, nosi i golem rizik koji može ozbiljno i dugotrajno ugroziti zdravlje.

Sirovo je zdravo

Stručnjaci za prehranu preporučuju barem značajno pove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 13:14