StoryEditorOCM
Hranajednostavan recept

Sočan i hrskav ljetni desert kojega mogu napraviti čak i mališani

Piše PSD.
31. srpnja 2014. - 20:01
Iskoristite ljetno obilje i od sezonskog voća pripremite desert za prstepolizat. Oko pripreme nema puno muke, važno je samo odabrati zrele isočne plodove - breskve, šljive, kupine, borovnice, maline, marelice, nektarine...što god vam je drago, a možete ih i pomiješati.

Evo recepta koji je tako jednostavan da pripremu možete prepustiti i mališanima.

Crumble od ljetnog voća

oko kilogram sezonskog voća po izboru
100 g brašna (možete koristiti i integralno)
100 g maslaca
100 g zobenih pahuljica
100 g mljevenih oraha (ili badema ili lješnjaka)
75 g šećera

Voćenarežite na prikladne komade, po želji lagano pošećerite i dodajte malocimeta ili limunove korice te ga poredajte u posudu za pečenje.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Pripremite tijesto od navedenih sastojaka pa ga grubo...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:32