Je li moguće sastaviti kuharicu bez ijednoga dostupnog recepta s popisom i gramažom sastojaka i načinom pripreme? Vjerojatno ne. Je li moguće zamisliti mediteransku kuhinju, i današnju gastonomiju uopće, bez pomidora, krumpira i kukuruza, svih onih namirnica koje su se uvriježile u svakodnevnoj prehrani tek nakon 1492. g. i otkrića Amerike? Isto tako – ne.
Kako je moguće zamisliti jela i prehrambene navike ljudi koji su živjeli prije više od 500 godina, a da vam o tome ni suvremeni bog znanja, Google, ne zna reći ništa? Nikako, osim ako nećete maštati, rekonstruirati, čeprkati po prašnjavima arhivima za ostacima ostataka rijetkih zapisa iz davnog doba, pa onda s tećom i kuhačom vratiti vrijeme, otputovati nekoliko stoljeća unatrag.
Baš su se u takvu avanturu upustil...
Kako je moguće zamisliti jela i prehrambene navike ljudi koji su živjeli prije više od 500 godina, a da vam o tome ni suvremeni bog znanja, Google, ne zna reći ništa? Nikako, osim ako nećete maštati, rekonstruirati, čeprkati po prašnjavima arhivima za ostacima ostataka rijetkih zapisa iz davnog doba, pa onda s tećom i kuhačom vratiti vrijeme, otputovati nekoliko stoljeća unatrag.
Baš su se u takvu avanturu upustil...