StoryEditorOCM
Hranazgodno rješenje

Nemate mascarpone? Nema problema - napravite ga sami

Piše PSD.
3. lipnja 2014. - 19:32
Mascarpone, kremasti talijanski sir slavan zbog svog blagog okusa idelikatne teksture, neizostavan je sastojak bojnih slatkih i slanihdelicija - no isto je tako papreno skup. A u nekim ga trgovinama uopćene drže, jer mu je kratak rok upotrebe. I što kad vam se jako, jakojede, recimo, tiramisu, a ne možete naći/priuštiti mascarpone? Napravitega sami. Postoje dvije verzije, teška i lagana, pa sami procijenite jeli vam bitnije da sve prođe glatko ili da konačni rezultat savršenoodgovara kupovnom.

Evo vam najprije lakog rješenja: uzmite kiselovrhnje s većim udjelom masti - ili, jš bolje, mileram - pa ga stavite ugazu ili fini muslin. Krajeve gaze povežite dijagonalno i objesitepreko kuhače koju ste stavili na lonac ili neku sličnu duboku posudu.Drugi način je da gazom obložite cjed...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:48