Mozaik Gastro

pik šunke

Delikates, Premier i Fina - lagane, osvježavajuće i hranjive kraljice okusa

pik šunke
Dolaskom toplijih dana razmišljamo o prehrani koja je lagana, osvježavajuća, hranjiva, ali i naravno brza i jednostavna za pripremu.

Jeste li znali kako porcija od 85 do 100 g šunke zadovoljava 30 do 50 posto dnevnih potreba za proteinima jer je vrijedan izvor animalnih proteina - esencijalnih aminokiselina, vitamina i minerala?

PIK šunke Delikates, Premier i Fina upravo su zbog svoje hranjivosti, neodoljivog okusa te širokog raspona asortimana - od blagih i nježnih šunki pa sve do onih dimljenih s naglašenom notom dima - odličan odabir za balansiran doručak, međuobrok ili laganu večeru.

Odaberite svoju omiljenu PIK šunku te se prepustite čarima kreativne kuhinje ili jednostavno uživajte u kraljicama okusa. Sve tri PIK Šunke, svaka kroz svoju nijansu savršenstva, uvijek su najbolji odabir.

DELIKATES ŠUNKA

Nježna PIK Delikates šunka odlikuje se ružičastom bojom i profinjenim okusom koji se rijetko gdje sreće u kulinarskom svijetu, pa je upravo zato idealna za kombinaciju s drugim namirnicama. Proizvodi se od svinjskog buta te se kuha u vlastitom soku, što doprinosi njenom specifičnom prirodnom nježnom okusu.

Odlično se kombinira uz osvježavajuće salate, različite sočne sendviče, tjestenine te obogaćuje svaki obrok svojom izazovnom aromom. Zbog nježnog okusa najbolje će se sljubiti sa svježim kravljim sirom i blagom kombinacijom začina, jer ipak je Delikates šunka glavna zvijezda svakog zalogaja.

PREMIER ŠUNKA

Veličanstvena PIK Premier šunka poznata je po usklađenoj noti dima, rustikalnom i neodoljivom okusu te je namijenjena ljubiteljima finih balansiranih aroma. Proizvodi se od svinjskog buta te se nakon kuhanja dimi prirodnim postupkom dimljenja, što joj daje specifičnu privlačnu aromu.

Ukusne salate, bogati sendviči i tjestenine nezamislivi su bez dodatka Premier šunke, koja svakom jelu daje ono nešto neodoljivo i posebno. Jednako tako, odlična je pržena na tavi ili pečena na gillu u kombinaciji s mesom i jelima od povrća.

FINA ŠUNKA

PIK šunka Fina svojom zavodljivom aromom dima i gracioznošću okusa stvara pravi gurmanski doživljaj.

Najbolji je odabir za gurmane i ljubitelje aromatičnih šunki s naglašenim okusom i mirisom dima. Proizvodi se od svinjskog buta te se nakon kuhanja dimi prirodnim postupkom dimljenja, što je čini vrhunskim premium proizvodom.

Neizostavan je sastojak delux sendviča, delikatesnih jela s tjesteninom, osvježavajućih salata, a javna je tajna kako se PIK šunka Fina voli sa svježim kravljim sirom. Jednako tako odlična je pržena na tavi ili pečena na gillu u kombinaciji s mesom i jelima od povrća.

Sve tri PIK Premium šunke su kraljice svakog jela, a svaka na svoj način vlada carstvom okusa.

pr
Naslovnica Gastro