Mozaik Društvena mreža

DA JE BILO 'PROGUGLAT'

Ekipa umire od smija, na društvenim mrežama je show: pogledajte kako su Kinezi 'prekrstili' Split, Brela, Tučepe, a Biograd je najveći 'sprd', probajte ga izgovoriti

DA JE BILO 'PROGUGLAT'

Svaka čast pregalaštvu kineske proizvodnje, s galopirajućom industrijom najmnogoljudnije zemlje na svijetu nije se za šaliti, veliki su, konkurentni, ali da uvijek znaju što rade... pa baš i ne.

Svjedoči tome "šugaman" za plažu, čija je fotografija osvanula na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, kakav se nedvojbeno prodaje, ne samo diljem splitskog Pazara, nego i na mnogim bancima diljem Jadrana, a na kojoj su imena gotovo svih dragulja naše obale napisana potpuno krivo.

Bilo bi sjajno da se netko tko je izrađivao dizajn na računalu sjetio samo "proguglati", nije trebalo upućivati službenu notu našem veleposlanstvu, ali kako je brzina u hiperprodukciji najveća vrlina, eto nije.

Pa je tako Split "oštampan" kao Spin, Sinj je Sini, Brela su Brala, tu su i Tučapi, Kormati, a ono na što je ekipa na Facebooku najviše "zavarila" je naziv Biograda koji je neponovljiv. I neizgovorljiv. Pokušajte reći Rlogrnd!

Možda bi mogao eventualno poslužiti u potencijalnom nastavku "Game of Thrones"...

'Manje grešaka nego kad Hrvat prevede cijenik...'

"Najviše me se dojmila Noralja", "Pozdrav iz Kixa i Mvnera", "Mene više brine što su nam Komati potonuli, i recimo Kix, Brač, Hvai postali poluotok.. I šta će delfin u BiH?" - tek su neki odbrojnih komentara.

"I dalje manje grešaka, nego kad Hrvat prevodi cijenik u restoranu na engleski!" - primijetio je jedan.

"Zahvalni HDZ-u što je uništio hrvatsku tekstilnu industiju, zato nam oni danas proizvode ručnike" - dometnulo je više njih.

 

 

 

Naslovnica Društvena mreža