Mozaik Društvena mreža

Uvrede na daljinu

Rakitićeva supruga Raquel pohvalila se izdanjem s odmora u svome kraju, navijači je popljuvali: Daj suprugu svoje haljine!

Uvrede na daljinu

Da su društvene mreže postale prostor namijenjen onima deblje kože, sve je jasnije iz dana u dan. Govor mržnje, "obične" uvrede i dobacivanja, a i psovke, postale su učestale poput objave "selfieja" - svi to rade.

U ovom ili onom trenutku dobace komentar koji uživo ne bi, petljajući se time ne samo u raspoloženje osobe kojoj je opaska dobačena, već i u opću atmosferu na mreži. A čini se da su pojedini navijači Barcelone spomenuti obrazac ponašanja magistrirali.

Izgleda i da loše podnose poraz, pa ih je sinoćnji u polufinalu Lige prvaka od Liverpoola potpuno neočekivano doveo do ruba, a onda i preko. Danas "divljaju" na društvenim mrežama, a na udaru se našao i Instagram profil Raquel Mauri, supruge Ivana Rakitića, igrača poraženog španjolskog kluba.

Dok su navijači Liverpoola slavili maestralnu pobjedu, ljubitelji Barcelone napadali su tako redom sve koji bi mogli imati veze s porazom, pa i supruge i djecu igrača koji nisu zadovoljili njihove potrebe.

A iako je Raquel udaljena od centra zbivanja te s obitelji, sestrom i svojim kćerkicama, u Sevilli slavi španjolske "ferije", nije izbjegla napade. Na fotografije s proslave, u narodnoj nošnji, neki su reagirali gorčinom, uvredama i psovkama.

"Nek' Rakitić nosi tvoje haljine, iskreno", "Reci mužu da ga prodajemo", "Ostanite svi skupa u Sevilli" i ostale, mnogo gore, uvrede, zasule su profil lijepe Španjolke koja se pohvalila poziranjem u narodnoj nošnji svojega kraja.

Komentatorima koji se očigledno teško i nikako nose s porazom, Raquel nije odgovorila. 

Naslovnica Društvena mreža