Mozaik Društvena mreža

MNOGIMA NEZABORAVAN

'Mahao je samo meni!': Saša Broz objavljenim fotografijama kod Splićanke potakla nježna sjećanja na Tita 

MNOGIMA NEZABORAVAN

Saša Broz, poznata i uspješna hrvatska redateljica nije propustila na Facebooku odati počast svom slavnom djedu, Josipu Brozu Titu, kojem se danas navršava 39. godišnjica smrti.

Kao i puno puta do sad, Saša je s pratiteljima podijelila poznate, ali i neke manje znane fotografije iz svog djetinjstva u kojem je, kako je puno puta isticala, Josip Broz njoj bio - samo djed.

Brojni prizori svjedoče bliskost i privrženost koju je nekadašnji predsjednik nekadašnje države osjećao prema svojoj unuci, a ona je u toj ulozi očito uživala.

"Pustite malu na miru neka radi što želi... Hvala ti na tome i dalje ću po svome" - napisala je Saša uz objavljene fotografije, sjećajući se jedne od dražih djedovih rečenica, jer je uvijek držao njenu stranu.

Objava se izazvala sentimente kod mnogih, a posebno kod gospođe iz Splita, koja je sa Sašom podijelila svoje sjećanje:

"Ježim se od sriće i žala što nisam doživjela bar bliže ga vidjeti. Sjećam se jednog dolaska u Split, bilo je lito 1976., ja sama na velikoj cesti ulaz u Split s malim bratom na kuku, auto je prošlo ne tako brzo, ko da su nam se pogledi sreli, moja ručica od 15 godina i njegova u biloj rukavici. Mahao je samo meni i bratu, nikada to neću zaboraviti" - navela je ganuta gospođa. 

Kad je Tito umro u Ljubljani 4. svibnja 1980. godine, Saša Broz je imala 11 godina.  

U jednom intervjuu za "Večernji list" ovako je rekla o svojim objavama na društvenim mrežama:

"Moji statusi na društvenoj mreži ponajprije su u funkciji zabave onih koji me prate i mene same. Nerijetko se dogodi da se ponešto od tih objava nađe u medijima, te dobije ozbiljniji okvir od onoga koji sam zamislila.

Da sam poznavala svog drugog djeda Julijusa, koji je bio domobran, a ubili su ga četnici još 1943., branila bih ga istim žarom.

Kada branim Tita, branim isključivo djeda, a ne državnika i političara. Na prostituiranje djedova lika i djela ne mogu utjecati...". 

Naslovnica Društvena mreža