Mozaik Društvena mreža

U IŠČEKIVANJU

Uzalud trudnički vapaji s plaže: da je i stigla u svoj podmarjanski stan, Petra Nižetić ne bi mogla ispuniti prvomajsku želju

U IŠČEKIVANJU

"Sretan Prvi maj! Ovo dite 'oće pjat (il' dva) fažola" - napisala je Splićanka u San Franciscu, bivša voditeljica i producentica Petra Nižetić, udana Mastelić, koja uživa u svojoj prvoj trudnoći miljama daleko od rodnog grada.

No i sve da je Praznik rada dočekala s proširenom familijom u podmarjanskom stanu, Petra ne bi mogla ispuniti svoje vapaje za tradicionalnom radničkom spizom, budući je podjela fažola na Marjanu ove godine izostala.

"Odlučeno je da će sindikat proslaviti Prvi maj kroz prosvjednu inicijativu. Fažol je prošle godine financirao Grad, ne znamo zašto to ne naprave i ove godine..." - komentirala je Jagoda Đinđić, pravna povjerenica u regionalnom uredu SSSH, koji se ranijih godina starao o gvantijerama krepkog variva.

Petra Nižetić, u svakom slučaju, izgleda sjajno i kao trudnica i, sudeći po izjavama, s guštom se "vratila u 80-te", u vrijeme bez interneta i s fiksnim telefonima.

"Nekako sam odlučila uživati u svojoj prvoj trudnoći i posvetiti se sebi i svojoj maloj obitelji na drugom kraju svijeta. Tako sam se na neko vrijeme skinula sa socijalnih mreža, a čitanje portala svela sam na minimum.

Zauzvrat čitam knjige koje su godinama kupile prašinu, vezem macramé, prakticiram jogu, fotkam mrtvu prirodu, razgovaram na fiksni telefon i puštam svojoj bebi i sebi klasiku... manje-više svim ‘dosadnim’ stvarima kako i priliči jednoj trudnici. Drugim riječima - zen" - objasnila je Splićanka.

Petra Nižetić je trenutno u 37. tjednu trudnoće, a mi joj želimo sretno sve do kraja.

 

Naslovnica Društvena mreža