Mozaik Društvena mreža

U sklopu FMFS-a

Splitske poznate face na Bačvicama: nakon projekcije filma, ekipa se prebacila na šank, evo koga smo sve 'ubrali' u gužvi

U sklopu FMFS-a

U Splitu traje Festival mediteranskoga filma, sigurno jedna od omiljenih manifestacija svih filmofila u gradu pod Marjanom. Ne čudi, jer u gradu se tako rijetko odvijaju ovakvi događaji, pa gotovo svake godine i Kinoteka i ljetno kino Bačvice dan za danom budu puni zaljubljenika u filmsku umjetnost.

Bude tu i poznatih faca, nisu ni oni imuni na ovaj ležerni festival, pa s ekipom dođu pod vedrim nebom pogledati filmove koji su već ponijeli kući neke prestižne nagrade. Ovoga vikenda "uhvatili" smo na Bačama Petru Nižetić Mastelić koja je nakon pune dvije godine stigla u Split, u društvu brata Luke Nižetića i najbolje prijateljice Marijane Batinić.

U gužvici smo primijetili i pjevačicu Anu Opačak te Slavka Sobina, kao i njegove kolege, redom glumce Nikšu Arčanina, Marka Petrića i Anastasiju Jankovsku.

Oduševljenje Splitom iskazao je i baskijski glumac Joseba Usabiaga koji je na FMFS stigao kako bi promovirao film "Div" u kojem igra glavnu ulogu, a koji je ove godine osvojio 10 Goya, španjolskih filmskih nagrada.

Nakon projekcije filma na Bačama se ostalo do dugo u noć. Prirodan je to slijed događaja, sa stolica koje kino već nudi na šank, popiti piće dva i zaokružiti ljetnu večer, a u galeriji pogledajte kakva je atmosfera tamo vladala ovoga vikenda.

Naslovnica Društvena mreža