Mozaik Društvena mreža

'Nema labavo'

Split dobiva novi urbani festival: ulična umjetnost osvježit će zapušteni dio grada, a bogat program trajat će cijeli uskrsni vikend

'Nema labavo'

Ovaj produženi vikend u klubu Judino Drvo očekuje vas dnevno noćni program Nema labavo - festival ulične umjetnosti. Festival donosi raznolik program poput izložbi, crtanja murala, dnevnih i noćnih glazbenih događanja…

"KUU Romb je osmislio program, a Juda široke ruke ponudio prostor i energiju kako bismo oformili još jedan pažnje vrijedan događaj u ovom gradu. Kratko i jasno – Nema labavo!
Mogli ste primijetiti kako našim festivalima gađamo one vikende čije nedjelje ne ostavljamo praznima. Kad je festival festIval je, i treba to pošteno odradit. Pa kako je Ego Free festival prisvojio vikend Prvog maja tako će se ovaj festival zakačiti za Uskršnji vikend." izjavio je Miro Burić iz Judinog drva.

Festivalsko otvaranje počinje izložbom "Parazite live" / Street action, priznatog umjetnika Saše Pocnića, uz popratni glazbeni program.

Pocrnić će ovom izložbom ponuditi retrospektivu street art umjetničkih djela u Splitu tijekom zadnjih 40g. Neka od tih djela danas ne postoje, kao ni pojedini autori, no arhivski zapisi navedenog autora će ponuditi presjek razvoja te umjetnosti u našem gradu.

Ono što smo oduvijek sanjali da će se dogodit u Splitu i ono šta se redovito događa u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, napokon ćete moći doživjeti na rubu grada, Kopilici.

Od popodnevnih sati crtači će krenuti sa oslikavanjem zidova oko kluba, te time oživiti bojama zapušteni dio našeg grada.

"Ovo je prava prilika da najavimo i skromno uređenje vanjskog prostora kluba. Izbacili smo friško piturane klupice, hand made stolove, stvorili za vas improvizirani štekat bez konobara, jer nema kafića do zidića, koliko god mi šutjeli o tome. Dakle dođite, znamo da nećete baš u 13h, ali uru iza je ok. E da, Judin štekat će ostat tamo, i bit će otvoren za svih, cuga je vaša, kao i dužnost da se misto održava urednim." kaže Miro.

Navečer se nakon dnevne veselice, selimo u klub, bend kojeg ne treba posebno najavljivati, Letu štuke.

"Nemojte mislit da smo za nedilju ostavili nešto manje važno, osim glazbe, hrane, murala preko dana, navečer direktno iz Apollonie, u Judino drvo sletit će DJ Shonky uz pratnju splitskih elektronskih snaga.", poziva sve zainteresirane organizator.

Druženje je cjelodnevno, pa već od 13 h u subotu, 31.3. crtači kreću sa oslikavanjem zidova u Kopilici. Pozvani su svi na gradele i druženje na platou ispred kluba.

DETALJNI PROGRAM FESTIVALA:

Petak, 30.03 , 21 h
IZLOŽBA/ RESIDENT NIGHT

Subota, 31.03., 13 h
STREET ART/ DJ PROGRAM

BANANA ZVUK

BEATS'n'SAX

KID VA

LETU ŠTUKE, 23 h

Nedjelja, 01.04, 15 h
DJ Shonky, DJ Miro, DJ Jakir i DJ Daff

Naslovnica Društvena mreža