Mozaik Društvena mreža

učenici na djelu

Održan humanitarni koncert 'Mioc za malene'

učenici na djelu

U amfiteatru Medicinskog fakulteta, u četvrtak je, zahvaljujući zajedničkom trudu III. gimnazije i Studentske sekcije za neuroznanost – NeuroSplit, održana humanitarna akcija ˝Mioc za malene˝. Učenici III. gimnazije, održali su koncert klasične glazbe te omogućili svojim sugrađanima da, osim uživanja u glazbi, naprave dobro djelo te svojim donacijama pomognu Kliničkom bolničkom centru, točnije Odjelu za dječje bolesti.
Sav prikupljeni prihod namijenjen je opremanju soba.

-  Neki od naših učenika jedno su vrijeme boravili na Odjelu za dječje bolesti pa znamo koliko je važno to mjesto učiniti ugodnijim za boravak. Ideja za ovu akciju zapravo je nastala zahvaljujući natjecanju iz engleskog jezika na koje smo otišli početkom školske godine.

U kategoriji dokumentarnog filma, bile su ponuđene tri teme – politika, inicijativa i žrtva pa smo odlučili aktivirati učenike. Oni su kroz ovu aktivnost za dobrobit zajednice postali politički aktivni te su svojom žrtvom pomogli nekome tko je, u ovom slučaju, žrtva bolesti. Na ovaj smo način ujedinili sve tri teme - kazala je Ivana Pločkinić, voditeljica projekta i profesorica engleskog jezika.

Amfiteatar je bio prepun posjetitelja koji su došli poslušati mlade talente, ali i pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Na ulazu su ih dočekale učenice u ulozi hostesa, a pored njih su se nalazile kutije za donacije koje gotovo nitko nije zaobišao. 

-Stigli su učenici, njihovi roditelji te profesori sa svojom rodbinom. Mislim da bi mogli prikupiti čak i 10.000 kuna. Siguran sam i da će svima biti drago kada vide tko je naš gost iznenađenja. Cijelo smo vrijeme to držali tajnom  i nitko nije znao da će doći Vanna - oduševljeno je kazao Domagoj Tomić, učenik 2. c razreda.

Nakon koncerta, posjetitelji su pogledali izložbu slika, crteža i fotografija talentiranih srednjoškolaca, koji su svjesni važnosti ovakvih humanitarnih akcija. 

- Jako je lijepo što se naša razrednica sjetila djece na odjelu pedijatrije. Mislim da bi i druge škole trebale slijediti naš primjer - kazala je Stela Marinković iz 1.c. razreda. Lana Kuštera, Stelina kolegica iz razreda, istaknula je kako se cijela škola uključila u ovaj projekt te dodala kako je i njihova prijateljica sudjelovala na koncertu pa su je došle podržati.

Koliko je bitno da sobe budu, ne samo funkcionalne, već i prikladne dječjoj dobi, shvatila je Ivana Pločkinić.

- Mi ne sumnjamo u stručnost i opremljenost KBC-a tako da nećemo kupovati aparate već ćemo prikupljenim sredstvima obnoviti i uljepšati sobe te  pokušati učiniti boravak u ovom objektu ugodnijim. U našem gradu ima ljudi koji nikada nisu bili na Odjelu te pored bolnice prolaze kao pored obične zgrade, a nekim ljudima je to dom koji im, ovim putem, pokušavamo uljepšati  -  istaknula je voditeljica projekta.

Naslovnica Društvena mreža