Mozaik Društvena mreža

vinska večer

Na Hvaru se po prvi put predstavlja prestižni Wine Island

vinska večer
Prestižni vinski događaj Wine Island, ove će godine biti prvi put predstavljen na Hvaru i njegovom malenom susjedu, prvom Paklenom iz Paklenih otoka, na Galešniku.

24. srpnja Galešnik će biti ekskluzivni pionir novog i modernog koncepta druženja vinskih eksperata kao i vinskih zaljubljenika, gastronomskih, enoloških entuzijasta, te vrhunskih glazbenika. Na samom eventu će se predstaviti ukupno 30 odabranih hrvatskih i slovenskih vinara.

Svrha ove vinske manifestacije je izgrađivanje vinske kulture, hrvatsko - slovenskog prijateljstva i približavanje izabranih vrhunskih i kvalitetnih vina urbanoj publici.

Osim same degustacije vina, na eventu će naglasak biti i na vrhunskim glazbenicima koji će se pobrinuti za spektakularni Jam Sassion.

U večernjim satima,  kao završetak vinske večeri, nastupa Matija Dedić (sin legendarnog šansonjera Arsena Dedića), te Lovre Ravbarja (saksofonista i člana popularnog slovenskog benda LeeLooJamais) i Paris meets Dubai.

Vinsko druženje 30 izuzetnih vinara iz Hrvatske i Slovenije također će biti popraćeno i kulinarskim afrodizijačkim performansom nekim od najboljih master chef-ova i teasting majstora iz obe zemlje.

Festival je namjenjen svima koji se osjećaju mlado kako u srcu tako i u duši, poznavateljima vina, a nadasve onima koji znaju da uživanje nije samo trendovska priča. Posjetitelji, koji će doći i kupiti ulaznicu, uz glazbu će sa “otoka vina” dobiti i najbolje od vrhunskih vina hrvatskih i slovenskih izlagača.

Nepca posjetitelja će uživati u vrhunskim kulinarskim izvedbama Maria Bobanovića (Hotel Adriana, Sunčani Hvar) i Janeza Bratovža (restavracija JB).

Budući da je cilj ovog festivala i obrazovne prirode, kao za vinske znalce, tako i za one koji su tek počeli upoznavati čudesni svijet vina i koji će moći dobiti odgovore i savjete od enoloških stručnjaka na sva svoja pitanja vezana za vina i vinske tajne.

Na festival su uz vrhunske vinare pozvani i svi ljubitelji hedonizma, fine hrane, dobre kapljice i vrhunske muzike; tako da će se za glazbeni dio pobrinuti najbolji izvođači jazz i funky žanra.

Iz Hvara se Wine Island seli na završni ljetni događaj u Budvu, Crna Gora.

psd, foto: cropix


.


Naslovnica Društvena mreža