Mozaik Društvena mreža

stižu brojni zanimljivi naslovi

KUL Kazalište u Lori splitskoj publici dovodi najuspješnije predstave domaće neovisne scene

stižu brojni zanimljivi naslovi
Novi projekt hrvatskih nezavisnih kazališta KUL - Kazalište u Lori, koji okuplja kazališta Planet Art, Teatar Exit, Ludens Teatar i Teatroman, dovest će u Dom HV-a u splitskom naselju Lora četiri puta mjesečno od studenog ove do svibnja iduće godine brojne uspješne naslove kojima su ti teatri proteklih godina obilježili hrvatsku kazališnu scenu.

- Riječ je o projektu koji je prvi put udružio četiri nezavisna kazališta u organizaciju kazališne scene u Splitu a sve s idejom povezivanja hrvatskog kulturnog prostora, poticanja fluktuacije kulture, te komunikacije - rekao je Hini ravnatelj Kazališta Planet Art Marko Torjanac.

Predstave će se igrati svakog drugog i četvrtog vikenda u mjesecu, a ovogodišnji program počinje u petak 15. studenog predstavom "Prekidi" u produkciji Kazališta Planet Art i u režiji Marka Torjanca, s Natašom Janjić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama.

Program prvoga vikenda KUL-a nastavlja se u subotu 16. studenoga kada je na rasporedu predstava "U posjetu kod gospodina Greena" s Perom Kvrgićem i Lukom Dragićem u glavnim ulogama. Riječ je također o produkciji Kazališta Planet Art, a režiju potpisuje Aida Bukvić. Drugi vikend KUL-a u studenome, 29. i 30. studenoga, u Splitu gostuje Teatar Teatroman s predstavom "Ja, tata" u izvedbi Rakana Rushaidata i režiji Borisa Kovačevića.

KUL se nastavlja u petak 13. prosinca s novim hitom Teatra Exit "Sutra (ni)je novi dan" Ivice Boban u kojemu igraju Iskra Jirsak, Mirela Videk i Zoran Pribičević, te dan poslije s legendarnim "Stilskim vježbama" Planet Arta s Lelom Margitić i Perom Kvrgićem. Posljednji vikend u prosincu u Loru će doći komedije "Od stoljeća sedmog" Ludens Teatra iz Koprivnice u režiji Dore Ruždjak i izvedbi Deana Krivačića, Jana Kerekeša i Slavena Španovića, te Teatromanov "Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere" Borisa Kovačevića.

Jedna od temeljnih ideja KUL-a je doprinošenje kulturnoj decentralizaciji kako se najkvalitetnije predstave tih kazališta ne bi izvodile samo u sredinama gdje su teatri i osnovani.

"Ideja nam je tako djelovati i dalje te širiti inicijativu i na druge gradove, a Split smo odabrali za inicijaciju projekta jer je to drugi najveći grad u Hrvatskoj i zato što ima pasioniranu kazališnu publiku", objasnio je Torjanac.

U nastavku splitske sezone pokretači KUL-a najavljuju još niz zanimljivih naslova, među kojima "Njuške" i "Shakespeare na Exit" Teatra Exit, "Izbori" i "Nemreš pobjeć od nedjelje" Ludens Teatra, te "Tko je ovdje lud?" i "Pričaj mi o Gorkome" Planet Arta i Kazališta Teatroman.

Sve informacije o KUL-u mogu se naći na web stranci kazalisteulori.com.
Naslovnica Društvena mreža