More Vijesti

NOVI BROJ NAUTIČKE REVIJE

S Otvorenim morem besplatno na sajam u Biogradu

NOVI BROJ NAUTIČKE REVIJE

Jesen je najbolje razdoblje za kupovanje novog ili polovnog broda jer su prodavatelji spremni na najveće popuste budući da su iduća sezona i rast potražnje još daleko. Možda je baš zbog toga kraj rujna i izabran za održavanje poznatoga Genovskog sajma nautike, koji je pohodila novinarska ekipa Otvorenog mora. Stoga u novom broju 260. revije, koji je upravo stigao na kioske, čitatelji mogu pronaći zanimljivu reportažu sa svim brodskim i motornim novitetima s te velike europske fiere, te izabrati svoje favorite. Neki od njih bit će izloženi i na sajmu Biograd Boat Show (od 18.-21. listopada), a u svakom Otvorenom moru je besplatna ulaznica za sajam koja inače stoji 40 kuna. Dakle, svi u Biograd.
Oni koji brod već imaju polako započinju pripreme za njegovo zimovanje, a važan dio tih priprema je kvalitetna tenda, koja će ga pouzdano štititi od kiše, sunca i vjetra. Koju vrstu tende izabrati, što je bitno za njezinu kvalitetnu izradu i kako je održavati, vlasnike brodica savjetuje iskusni meštar Jerko Budimir, koji ih je izradio na stotine.
Tende su dio opreme gotovo svakog broda, a jarboli samo jedrilica. Kako ih održavati da optimalno odrađuju svoju funkciju i čvrsto stoje, objašnjava stručni suradnik revije Damir Višić.
U novom broju pročitajte i dojmove novinara s testa u moru male daljinski upravljane ronilice Power Ray, koja može pregledati podvodni dio trupa broda, ali i pronaći ribu, pa čak i staviti udicu s ješkom ispred rupe u kojoj se riba skriva. Uz testove elitnoga gumenjaka Ris marine 650 Exclusive i glisera Nordkapp Enduro 805, sve spomenuto tek je mali dio zanimljivoga sadržaja novoga broja najtiražnije i najčitanije hrvatske nautičke revije. (O.M.)

Naslovnica Vijesti