More Vijesti

Europsko juniorsko prvenstvo

Osam posada jedrit će pred šibenskom rivom

Europsko juniorsko prvenstvo

Šibenik je domaćin Europskog juniorskog prvenstva u dvobojskom jedrenju, koje počinje sutra (od 6. do 9. rujna), a pobjednik će biti poznat nakon finalne utrke u nedjelju.

Ispred šibenske rive bit će postavljeno regatno polje, a jedrit će se u jedrilicama tipa Beneteau 25 Platu. Bit će to još jedna regata organizirana u sklopu projekta Šibenik Sailing Arena, pod čijom je egidom ove godine već bio održan europski match race tour, zatim serija regata Hrvatske jedriličarske lige te Državno prvenstvo u dvobojskom jedrenju. Riječ je o projektu koji su pokrenuli Jedriličarski klub Val, Wave Sailing centar i D-Marin.
Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju, koje će trajati od petka do nedjelje, nakon službenog treninga u četvrtak, okupit će osam posada iz pet zemalja – Danske, Švedske, Francuske, Poljske i Hrvatske. Posadu JK Val činit će provjerena ekipa: Marko Smolić, Martin Petković, Juraj Radačić i Roko Copić. Pravo nastupa imaju jedriličari do 23 godine.
Šibenik se tako još jednom dokazuje kao jedna od jačih europskih jedriličarskih destinacija, što se može vidjeti i na službenoj stranici Europskog jedriličarskog saveza (EUROSAF), na kojoj se Šibenik odnedavno naziva "dobro poznatim mjestom za međunarodno jedrenje".

Naslovnica Vijesti