More Vijesti

plaća od 2,5 tisuće dolara

Neobičan uvjet za posao kapetana na kruzeru

plaća od 2,5 tisuće dolara

„Primamljiv” natječaj tvrtke iz Astrahana nedavno se pojavio na Internet stranici za pomorce trgovačke i ribarske flote u kojem se nudi posao za kapetana broda.

U oglasu za posao navodi se radno mjesto – brod „Port Olya-3” i jedan „značajan” uvjet – seksualna orijentacija. Brod je trebao odraditi gay krstarenje po Kaspijskom moru. Odgovarajućem kandidatu nudio se puni socijalni paket, dobri uvjeti rada i plaća od 160 tisuća rubalja (gotovo 2,5 tisuće dolara).

Nije teško pretpostaviti zbog čega se traži kapetan određene seksualne orijentacije. Vjerojatno da može mirno promatrati što se događa za vrijeme plovidbe ili možda čak i „sudjelovati“ u zabavama putnika.

Čini se kao vrlo čudan oglas za posao, ali s obzirom na izazove suvremenog društva nije bio osobito iznenađujući čak ni za pomorce. Osim toga, u inozemstvu, gdje su takvi odnosi legalizirani, ovo je vrlo popularan tip odmora. Obična turistička krstarenja više ne privlače modernog mladog čovjeka: treba mu ponuditi „začinjeno“ putovanje. Mnogo takvih ponuda može se naći u Americi, Meksiku, Haitiju Brazilu i Argentini, prenosi Pomorac.net

No, organizacija krstarenja duž Kaspijskog jezera na ruskom brodu još uvijek izaziva nepovjerenje i sumnju.

Inače, slične oglase postavljaju sami pomorci i na taj način anonimno upozoravaju kolege da na određenom brodu posadi nije isplaćena plaća. To je za TV kanal Astrakhan 24 potvrdio izvor koji već dugi niz godina radi u brodskoj industriji.

Naslovnica Vijesti

VIŠE IZ RUBRIKE