More Vijesti

Ulaganje od 6 milijuna kuna

Tučepi: uredit će se obalni pojas od marine do Gospina potoka

Ulaganje od 6 milijuna kuna

Općina Tučepi u pripremnim je radovima za svoj novi projekt, uređenje obalnog pojasa za koji trenutno nabavljaju potrebnu robu i materijal.
- To je projekt koji je s PDV-om vrijedan oko šest milijuna kuna, a od toga smo od Županije već dobili milijun kuna. Radi se o projektu uređenja obalnog pojasa od marine do Gospina potoka - kaže nam načelnik Ante Čobrnić.
Obalni pojas ovime će se urediti i rekonstruirati, a Općina Tučepi se planira prijaviti i na javni poziv Ministarstva turizma za dobivanje još sredstava, dodatnih 800 tisuća kuna, i za to trenutno pripremaju dokumentaciju.
Građevinsku dozvolu već imaju, projekt je, kaže načelnik Čobrnić, zadovoljio sve potrebne elaborate zaštite okoliša, i sad nastoje u prvoj fazi radova dobiti bespovratna sredstva. Potom očekuju da bi im se u drugoj fazi financijski priključile i "Hrvatske vode", jer se na tom mjestu nalazi i izvor vode.
Javni natječaj za nabavu materijala je objavljen, potom će se odabrati i izvođači, a s radovima bi se, očekuju u Općini, moglo krenuti nakon ljeta.
- Rekonstrukcija i preuređenje bi bili na korist svima, i turistima i lokalnom stanovništvu - zaključuje Čobrnić.

Naslovnica Vijesti

VIŠE IZ RUBRIKE