More Vijesti

uzrok se istražuje

Trideset osam ljudi ozlijeđeno u eksploziji katamarana

uzrok se istražuje

Putnički brod „Boramar“, dugačak 21 metar, zapalio se 24. srpnja kod Illa da Toxe u Španjolskoj. Kratko nakon što je „Boramar“ napustio luku, katamaran je pretrpio eksploziju što je rezultiralo požarom. Za nekoliko sekundi plamen je uništio brod, prisilivši svih 48 putnika i tri člana posade da skoče u more. Obližnji su nautičari, vidjevši požar, priskočili u pomoć i izvukli ljude iz mora. Španjolske vlasti odgovorile su poslavši vatrogasve i hitnu pomoć na mjesto događaja. Dva medicinska helikoptera, patrolni brodovi i vatrogasni brodovi pružili su pomoć preživjelima i pomogli ugasiti vatru.

Trideset i osam osoba pretrpjelo je ozljede, dok su neki zadobili opekline. U izvješćima se navodi da je pet putnika prebačeno u bolnicu na liječenje. Izvješća navode kako je sve osobe s broda na broju, njih ukupno 51 i da nije bilo smrtnih slučajeva. Također se dodaje da je nadgradnja i truo broda potpuno uništen prije no što je požar stavljen pod kontrolu.

Uzrok eksplozije i požara još je pod istragom. „Boramar“ je stavljen u službu prije samo tjedan dana. Neki izvještaji navode da je katamaran udario u manji brod, što je rezultiralo eksplozijom. Drugi svjedoci kažu kako su eksplozija i požar izbili u blizini galerije na „Boramaru“, koji su mogli biti uzrokovani pucanjem plinskog cilindra pod tlakom. Vlasti su pokrenule istragu o incidentu.

 

Naslovnica Vijesti