More Vijesti

REZULTATI ISPITIVANJA

Pogledajte kakva je bila kvaliteta mora na kaštelanskim plažama proteklog tjedna

REZULTATI ISPITIVANJA

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, u ponedjeljak, 23. srpnja, obavilo je nova ispitivanja kakvoće mora na području Kaštela, a nakon detaljne analize, more na osam plaža bilo je izvrsne kakvoće, dok je na četiri plaže ono dobilo ocjenu dobro.

Uzorci mora uzeti su u vremenu od 6.45 do 10 sati, po oblačnom vremenu s umjerenom kišom i bez vjetra, a pri temperaturi zraka između 22 i 24 stupnja te temperaturi mora u rasponu od 23 do 24 stupnja.

Ocjene izvrsno dobila je kakvoća mora na plažama Gojača u Sućurcu, Torac u Gomilici, Puntica i Šulavy u Lukšiću, Palace u Starom, Spomenik u Novom te Gabine i Resnik u Štafiliću, piše PGK
More je bilo dobre kakvoće bilo na plažama Kamp u Gomilici, Baletna u Kambelovcu, Miljenko i Dobrila u Lukšiću te Đardin u Starom.

Ispitivanje kakvoće mora na Jadranu

Zadnje ispitivanje kakvoće mora na hrvatskim plažama pokazalo je da su od 964 uzorka, njih 933 dobila ocjenu izvrsno, 24 uzorka bila su dobra, a njih sedam zadovoljavajuća.

Uz četiri kaštelanske plaže ocjenu dobar dobila je kakvoća mora na plažama Kupari, Mlini i Srebrno na dubrovačkom području, plaža veslačkog kluba u Cavtatu, Prapratno u Stonu, Soline u Brelima, Slanica na Murteru, Zrće 1 i Zrće 2 na Pagu, plaže na Krku Valda Gora, Malin Draga i Dobrinj, glavna plaža u Crikvenici, plaže Carevo i Sansevo u Kraljevici, Bakarac, Martinščica na Cresu te riječke plaže Kantrida istok, Kantrida zapad i hotel Jadran.

More je zadovoljavajuće kakvoće bilo u istarskom Barbanu, plaži Šimuni na Pagu, plaži hotela International u Crikvenici, Zamalin u Tribunju, Ušće u Stobreču, Kobaš u Stonu te hotela Epidarius u Cavtatu.

Naslovnica Vijesti