More Vijesti

GARMIN INREACH MINI

Jeftina komunikacija preko satelita

GARMIN INREACH MINI

Garminov novi inReach Mini je džepni kompaktni GPS uređaj za satelitsku komunikaciju. Uz plaćanje satelitske pretplate od najmanje 15 eura mjesečno, inReach omogućava slanje dvosmjernih poruka preko mreže Iridiuim satelita koja ima stopostotnu globalnu pokrivenost. Na taj način, u slučaju nevolje, zlata vrijedi na mjestima gdje nema GSM signala mobitela. Isto tako korisnik može aktivirati interaktivnu SOS poruku GEOS centru za neprekidno praćenje signala u smislu pronalaženja i spašavanja.
S pomoću besplatne aplikacije Garmin Earthmate i bluetooth bežične tehnologije, preko kompatibilnih Apple ili Android uređaja je omogućen pristup kartama dostupnim za preuzimanje, slikama iz zraka u boji i mnogim drugim sadržajima. Opcijska inReach usluga vremenske prognoze šalje detaljna ažuriranja izravno na Mini ili upareni uređaj, a dostupni su različiti ove usluge.
Uz pomoć punjive litijske baterije ovaj uređaj radi do 50 sati kada je u modusu praćenja svakih 10 minuta. Zbog uistinu malih dimenzija - visine od 9,9 cm, širine od 5,2 cm i težine od samo 100 grama, bez problema se nosi u džepu ili u ruksaku. Uređaj je robusno napravljen i otporan na udarce (ima vojni certifikat MIL-STD-810F), te vodootporan po certifikatu IPX7 (može u vodu do jednog metra na 30 minuta). Puni se pomoću mikro-USB kabela ili opcijskog punjača od 12 V. Garmin inReach Mini ovih dana stiže na naše tržište, a Garmin Hrvatska će ga prodavati po cijeni od 350 eura.

Naslovnica Vijesti

NAJČITANIJE

VIŠE IZ RUBRIKE