More Vijesti

'ORSANOVCI' DOJEDRILI DO USPJEHA

Denis Vukas: 'Ostvarili smo veći uspjeh nego 2016. godine!'

'ORSANOVCI' DOJEDRILI DO USPJEHA

Novi trofeji stigli su u vitrine Jedriličarskog kluba "Orsan". Sve najvažnije podignuli su orsanovci na svečanosti proglašenja pobjednika tradicionalne jedriličarske regate Trani – Dubrovnik, koje je održano u uvali Lapad, na plaži "Sunset Beach Dubrovnik". Klupski krstaš "Dubrovnik" bio je najbolji.

– Bili smo prvi po realnom vremenu, ali i prvi u klasi ORC Maxi te prvi po ORC-u ukupno – imao se čime pohvaliti Denis Vukas, kormilar "Dubrovnika", s kojim su uspjeh potpisali još Davor Dužević, Ivo Kvestić, Branimir Petrak, Mirko Mujan i Mijo Lončar.
Drugi je regatu završio talijanski maxi "Buena Vista", dok je treća u realnom vremenu bila "Ola", za čijim kormilom je bio Ivica Kostelić, najbolji hrvatski skijaš svih vremena, koji je ujedno i vlasnik broda. Krstaši "Dubrovnik" i "Ola" jedini su branili boje Hrvatske na ovogodišnjem izdanju regate Trani – Dubrovnik. Sve ostalo su bile talijanske posade.

Brza regata

– U Italiju smo otišli dva dana prije predviđenog starta, međutim, zbog lošeg vremena na start smo čekali 24 sata. Krenuli smo ujutro u 10 sati. U Dubrovniku smo bili istog dana, malo iza 22 sata. Dakle, trebalo nam je 12 sati i 20 minuta za proći 110 nautičkih milja. Vjetar je bio sjeverozapadni, jačine do 20 čvorova. Dosta brza regata jer je vjetar bio povoljan. Na trenutke smo išli brzinom i do 14 čvorova. Međutim, 12 milja pred ciljem, koji je bio između Dakse i hotela "Dubrovnik President", stajali smo. Nije bilo vjetra te smo čekali. "Buena Vista" i "Ola" su nam bili blizu. Srećom, oni nisu prije nas uhvatili vjetar, već smo to uspjeli skupa, te smo kontrolirali regatu do cilja po tom laganom vjetru, i pobijedili – rekao je Vukas.

Nije prva pobjeda

Nije prvi put da se u "Orsanu" otvara šampanjac zbog pobjede "Dubrovnika" na regati Trani – Dubrovnik. Prvi put se slavilo prije dvije godine.
– Ove godine smo ostvarili veći uspjeh. Naime, prije dvije godine nismo bili prvi po realnom vremenu, a sad smo uspjeli i to. Prvi smo ušli u cilj od svih brodova. Sjećam se isto tako da tada nije bilo povoljnog vjetra. Ciljem smo prošli idući dan, oko 6 ujutro ako se ne varam, a sad sve u jednom danu – prisjetio se Vukas.
Međunarodnu regatu Trani – Dubrovnik, koja ujedinjuje dva prekrasna grada, kako se ističe u talijanskim medijima, uspješno je i ove godine organizirao "Lega Navale di Trani" u suradnji s Jedriličarskim klubom "Orsan".

Naslovnica Vijesti