More Vijesti

U PRODAJI NOVI BROJ NAUTIČKE REVIJE

S 'Otvorenim morem' besplatno na ZG-sajam

U PRODAJI NOVI BROJ NAUTIČKE REVIJE

Kultni sajam BOOT koji se održava u siječnju u Düsseldorfu glavna je meka nautičkih hodočasnika iz cijeloga svijeta, koji dolaze vidjeti nove ploveće adute malih škverova pripremljene za predstojeću sezonu. Pritom se premijere broje s tri znamenke jer promocija na BOOT-u donosi široko otvaranje tržišnih vrata. Novinarska ekipa revije "Otvoreno more" potrudila se razgledati sve nove brodove i brodske motore te u 252. broju svojim čitateljima pobliže predstaviti najzanimljivije.

Nautička sajamska karavana, doduše u puno skromnijem izdanju, uskoro će "baciti sidro" i u Zagrebu gdje se krajem veljače održava sajam "Nautika". Svi čitatelji "Otvorenog mora" koji ga požele posjetiti moći će to učiniti besplatno jer će novom broju revije, upravo stigle na kioske, pronaći kupon-ulaznicu za sajam. Sve u svemu, zima se kalendarski još čvrsto drži, ali zov sezone koja se primiče već je polako nagriza.

Jadransko more, pak, nagrizaju odbačeni otpad, kemijska sredstva i raznovrsne nečistoće, a svoj štetni doprinos daju i nautičari. Stoga je pokrenuta inicijativa za odlaganje i zbrinjavanje svih otpadnih i štetnih tvari iz plovila u marinama, o čemu možete saznati iz iznimno značajne teme "Stranci spašavaju Jadransko more". Također, možete pronaći i zanimljivu priču o velikoj podvodnoj seobi periski koje je svojedobno ugrozila olupina kruzera "Costa Concordije", savjet kako elektronski nadzirati brod na daljinu, saznati sve o bokobranima i novom načinu ribolova tehnikom nazvanom "ebing", pročitati testove Antaresa 7 OB i gumenjaka BSC 75 Classic, te ozbiljne kritike novog Pravilnika o ribolovu na moru dr. Alena Solde, osobito odredbi lokalnih vlasti i koncesionara koje omogućuju zabranu ribolova po načelu "nema lova u mojoj vali"...

Naslovnica Vijesti