More Vijesti

Odluka o koncesionaru

Vodi se velika bitka za 22 milijuna kuna od luka

Odluka o koncesionaru

Za posao naplate lučkih pristojbi u 48 županijskih luka u priobalju i na otocima pristiglo je ravno 60 ponuda.
Iako su ponude otvorene prije 10 dana, još nije donesena odluka ni o jednom lučkom asistentu. Potvrdio nam je to Domagoj Maroević, ravnatelj županijske Lučke uprave.

– Procedura je relativno duga. Ovog bi tjedna sedmeročlana komisija osnovana za ovaj postupak javne nabave trebala analizirati i ocijeniti pristigle ponude, te dati preporuku o najpovoljnijim ponuđačima Upravnom vijeću, koje donosi konačnu odluku. Vjerujem da će sve biti odrađeno i objavljeno do kraja idućeg tjedna – objašnjava Maroević.

Najveći interes iskazan je u slučaju Stomorske na Šolti, gdje su pristigle četiri ponude, dok su u Rogaču tri. Isti je broj zainteresiranih i u Supetru na Braču, dok je, suprotno očekivanjima, za Makarsku i Trogir stigla tek po jedna ponuda, i to lokalnih komunalnih poduzeća koja su i do sada većinom obavljala ove poslove.

Ukupna vrijednost posla je oko 22 milijuna kuna, i to za dvogodišnje razdoblje. Procijenjeni prihod varira od luke do luke i ovisi o prometu, pa u Makarskoj iznosi 530 tisuća kuna godišnje, a u Zaostrogu samo 5000 kuna.

Asistenti će u ime i za račun Lučke uprave naplaćivati pristojbe i održavati red u lukama, a trebalo bi im pripasti minimalno 40 posto prihoda.

Naslovnica Vijesti