More Vijesti

zima na otoku

Otočani traže produljenje Jadrolinijog ljetnog orara do 1. studenog

zima na otoku

Novi radni sastanak, prvi put s članovima "Jadrolinijine" Uprave te s otočnim i priobalnim gradonačelnicima i općinskim načelnicima, održao je župan Blaženko Boban, a sve u svrhu što bolje prometne povezanosti.

I svi su na kraju bili zadovoljni dogovorima i obećanjima, pa će se do nove turističke sezone, do novog sastanka u istom sazivu najavljenom za ožujak, vidjeti što će se od svega moći i realizirati.

– Pohvale idu "Jadroliniji", čiji su čelnici saslušali sve probleme ljudi koji ovise o njihovim trajektima i katamaranima. Zapisali su primjedbe i za strategiju linijskog prometa, te dogovorili novi, poseban sastanak s vodstvom Općine Milna, koja ima veliki problem izravne povezanosti s kopnom – kazao je Boban, a dogovarali su se o češćim i bržim prugama prema srednjodalmatinskim otocima, dok su otočani zatražili i produžetak ljetnog plovidbenog reda trajekata i katamarana.

– Tražimo produženje ljetnog orara za mjesec dana! Ne želimo da se već 1. listopada ukida veći broj polazaka, zima na otoku već odavno ne traje osam mjeseci. I dalje rade hotelske kuće, i dalje imamo brojne turiste koji pohode naše škoje – kazala je Ivana Marković, supetarska gradonačelnica, koja ne skriva da bračka "metropola" ima zadovoljavajući broj isplovljavanja, što baš nije pravilo za sve otočane, posebice za Hvarane koji opetovano traže brže trajekte i veći broj partenci.

– Hvala vam što ste nas upoznali sa svime i obećavam da ćemo učiniti najbolje, sve što je u našoj moći – najavio je daljnju suradnju David Sopta, prvi čovjek državnog brodara, koji je u Split došao u društvu Damira Zeca, predsjednika "Jadrolinijina" Nadzornog odbora.

– Za nas je ova županija izuzetno važna, želimo jako partnerstvo, a na to nas obvezuje i broj prevezenih putnika u rekordnoj turističkoj sezoni, njih više od 12 milijuna – dodao je Sopta, najavljujući skorašnji sastanak "nadzornika" u Splitu.

Na sastanku su sudjelovali gradonačelnici Ivana Marković, Antonio Škarpa (Stari Grad) i Ivo Radica (Vis), općinski načelnici Nikola Cecić-Karuzić (Šolta), Nikša Peronja (Jelsa), Ivo Marijančević (Selca), Viktor Maretić (Milna), Ivo Slavić (Sućuraj), Matko Burić (Gradac), te dogradonačelnici Dražen Nemčić (Makarska) i Ruža Kovačević-Bilić (Trogir). Daljnja suradnja nastavit će se i uz pomoć koordinatora Stipe Čogelje, županijskog pročelnika za pomorstvo i turizam, koji je i član "Jadrolinijina" NO-a.


ŠKOJEM NA DVA KOTAČA
Pojeftinite 'biljete' za bicikle
Prezentaciju ubrzanog razvoja cikloturizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji iznio je Denis Špadina iz Županijskog biciklističkog saveza, pa je dogovoreno da "Jadrolinija" omogući tehničke uvjete za prijevoz bicikala trajektima, a obećana je i niža cijena karata za "dvotočkaše" koje se prevozi na otok.

 

Naslovnica Vijesti