More Vijesti

nakon tri godine

Tužna priča o brodu Ane je završena, Lučka uprava Split  pomogla da se ispravi nepravda

nakon tri godine

Splet nesretnih okolnosti doveo je do toga da je obitelj kuhara preminulog na brodu Ane, koji je u tom trenutku bio zaustavljen radi naplate plaća pomoraca, a vlasnik broda nije produžio osiguranje broda, ostala bez bilo kakve odštete na koju bi u normalnim okolnostima imala pravo. Naime, naplata odštete ne spada u prvi naplatni red prilikom prodaje broda.

Lučka uprava Split je, nakon tri godine, kroz sudski proces naplatila svoje troškove, pomorci su dobili 52 posto plaće, a obitelj preminulog kuhara nije trebala dobiti niti centa za odštetu zbog smrti pomorca. SPH je upozorio na ovu činjenicu i zamolio na sastanku Upravnog vijeća da iz sredstava koje će naplatiti kroz sudske troškove pomognu toj obitelji da se barem djelomično obešteti. Lučka uprava Split, ravnatelj g. Mihanović i Upravno vijeće su pokazali razumijevanje i humanost te se Lučka uprava Split odrekla dijela dobivenih sredstava i preusmjerila ih obitelji preminulog kuhara.

– U slučaju broda Ane sve okolnosti vodile su u lošem smjeru.  Ovako je Lučka uprava Split  djelomično pomogla da se ispravi nepravda koja se dogodila, posebno ovoj obitelji i na tome im najiskrenije zahvaljujemo. Tek sada možemo kazati da je tužna priča o brodu Ane završena- rekao je glavni tajnik SPH Neven Melvan.

Naslovnica Vijesti