More Vijesti

KORČULA

Korčulani konačno dobili modernu ribarnicu

KORČULA

Na zadovoljstvo Korčulana, poslije puno godina neodgovarajućih uvjeta za rad ribarnice gradska je uprava konačno riješila spomenuti problem.

Grad Korčula svojedobno je pronašao zakupca u tvrtki ECA koji su ugovorom ustupili toj tvrtki tri prostora u staroj gradskoj Kuli Svih svetih. Tvrtka ECA trebala je spomenuti prostor ribarnice urediti u biljetarnicu za prodaju putnih karata za hidroavion te javni zahod i ugostiteljski objekt, ali pod uvjetom da ECA sudjeluje u dijelu sufinanciranja zamjenskog prostora za ribarnicu, javni WC i ugostiteljski prostor, ako će započeti s komercijalnim letovima hidroaviona do Korčule. U slučaju da hidroavioni ne započnu s letovima i u slučaju nepoštivanja odredbe koja se tiče uređenja zamjenskog prostora za ribarnicu, ugovor će se raskinuti, a sadašnji prostor ribarnice vratiti Gradu Korčuli, pojasnio je gradonačelnik Andrija Fabris.

Hidroavion se nije pojavio, prostor je vraćen i Grad ga je dao u najam korčulanskoj tvrtki "Pistej" d.o.o. koja je upravo neuglednu, nehigijensku ribarnicu preuredila po svim EU standardima.

Kroz modernizaciju, preuređena ribarnica uz nove vitrine, ventilaciju uz održavanje temperature, vlažnosti i čišćenje zraka u zatvorenim prostorijama, od sada ima mogućnost izlaganja svježe ribe na ledu. Osim toga, stvara šarmantni ugođaj mjesta koje sada Korčulani sa zadovoljstvom posjećuju već u ranim jutarnjim satima.

Naslovnica Vijesti