More Vijesti

EKOAKCIJE UOČI SEZONE

Dođite, očistit ćemo našu Šoltu

EKOAKCIJE UOČI SEZONE

Uoči turističke sezone zasukali su Šoltani rukave i započeli sa eko-akcijama čišćenja plaža i podmorja. Prve su od smeća očišćene plaže Stinjiva i Šipkova, sjeverno od Maslinice na zapadnom dijelu otoka.

- Djelatnici marine Martinis Marchi na čelu s kapetanom i volonterima udružili su snage s Turističkom zajednicom otoka Šolte te Mjesnim odborom Maslinica, uz pomoć i djelatnika komunalnog poduzeća Basilija, pa su uklonili nanose smeća koje se nakupilo tijekom vremena na plažama. Doneseno je morskim strujanjima i vjetrom - doznajemo od Zorane Kaštelanac, direktorice Turističke zajednice Šolta.

Nakon što su zasjale plaže, krenulo se i na vađenje smeća sa dna mora za što su bili zaduženi ronioci centra "Leomar", pa su na kraju pasare i gumenjaci bili puni kesa sa morskim otpadom. I, što najviše raduje, ovo je tek početak otočnih eko-akcija, budući je plan do sezone urediti upravo udaljenije plaže i skrivene uvale, koje su izuzetno atraktivne za nautičare. Naravno - bez smeća!

- Stoga pozivamo volontere da nam se pridruže u novim eko-akcijama, koje su planirane za kraj travnja i tijekom svibnja. Samo se treba javiti u ured Turističke zajednice - pozvala je Kaštelanac otočne ekologe, za novu turu čišćenja smeća iz šoltanskih uvala.

Naslovnica Vijesti