More Vijesti

GUŽVA U SALDUNU

Četiri broda na 'šminkanju' uoči sezone u trogirskom škveru

GUŽVA U SALDUNU

U trogirski škver na redovito godišnje "šminkanje" doplovila su četiri putnička broda: jahta "Joy Me", dva mala krstaša "Kapetan Bota" i "La Perla", te "Jadrolinijin" trajekt "Hrvat".

U veliki "Dok 15" smješteni su 'Joy Me" i "La Perla", "Kapetan Bota" je u malom "Doku 4", dok je trajekt privezan uz "Brodotrogirovu" opremnu obalu kako bi se obavili bravarski i cjevarski radovi na palubi, glavnim i pomoćnim strojevima, propulzijama, klimatizacijskim jedinicama i splavima, te elektro-zahvati na palubi i u kabinama za posadu. Kruzer "Kapetan Bota" nakon obavljenih radova isplovit će s ispoliranim vijkom, te očišćenim i obojenim podvodnim dijelom trupa, jednako kao i "La Perla", u vlasništvu obitelji Rakuljić iz Krila Jesenice, na kojoj će se osim toga urediti i vijčana osovina.

Na jahti "Joy Me" brodograditelji će očistiti podvodne usise s demontažom i montažom rešetki, izmjerit će se zračnost vijčane osovine i kormila, provjeriti stanje akumulatora, servisirati podvodni ventili i ispolirati vijak. 

Naslovnica Vijesti