More Vijesti

VAŽNO JE O MORU ZNATI

Izlet na Kornate za osnovce i srednjoškolce iz Šibensko-kninske županije

VAŽNO JE O MORU ZNATI

Udruga Argonauta priprema program za proljetni turnus Eko-patrole u projektu KORNATI – VAŽNO JE O MORU ZNATI 4. U ožujku počinje uvježbavanje lutkarskih predstava za djecu te logističke pripreme za provedbu edukacijskih izleta na Kornatsko otočje koje će se tradicionalno održati prvog vikenda u lipnju. U projektu će sudjelovati 150 predškolaca, 60 djece s poteškoćama u razvoju i 60 djece iz osnovnih i srednjih škola iz Šibensko-kninske županije.

Edukacijski program podrazumijev uvodni posjet Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja gdje će se pomoću foto i video zapisa te pregleda i interpretacije morske zbirke beskralježnjaka i akvarija djeca pripremiti za predavanja na terenu.

Tijekom edukacijskog izleta u NP Kornati djeci će biti prikazana važnost zaštite prirode kroz teme iz geologije, kopnene i morske biologije, kulturno-povijesne baštine te demonstraciju terensko – istraživačkog rada u biologiji mora. Ravnatelji osnovnih i srednjih škola iz Šibensko-kninske županije zainteresirani za sudjelovanje u projektu mogu se do kraja veljača javiti na adresu elektronske pošte [email protected]

Naslovnica Vijesti