More Vijesti

VELIKA POMIRBA U GRADU

Postignut kompromis sa Franjom Pašalićem, stižu pontoni u Orsan

VELIKA POMIRBA U GRADU

Nakon što su iz Jedriličarskog kluba 'Orsan' i Veslačkog kluba 'Neptun' podigli tužbu protiv vlasnika Marine Frapa Franje Pašalića, sada stižu pomirbeni tonovi. Naime, jedriličari i veslači su tada naveli kako da je Pašalić svojom koncesijom dijelom ušao u njihovo koncesijsko područje, što će im otežavati rad, vježbanje i isplovljavanje.

Pašalićev pravni zastupnik u tom postupku odvjetnik Ante Kačić otkriva:
- Tužba je prvostupanjski odbačena i više vam ništa ne mogu reći. Marina Frapa je uvijek imala ispruženu ruku i tako je ostao do danas.

Dva razgovora

Predsjednik Jedriličarskog kluba Marinko Mikulandra zadovoljan je što je uspostavljen dijalog s vlasnikom Marine Frapa.

- Mi smo to riješili, nećemo uložiti žalbu na sudsku ulogu. Našli smo se na razgovorima već dva puta, Pašalić, ja te predsjednik Veslačkog kluba „Neptun“. Sjeli smo za stol, još ćemo se naći i dogovarati se jer tu ima još nekih problema. Šteta što je došlo do nesuglasica jer smo mi tu klub koji je tu, evo sad će i 85 godina! Sve smo ovo sami napravili i ne možemo dozvoliti da samo tako preko noći nestane taj klub. Doduše, ne može nestati, jer imamo tristo članova te imamo veliku ulogu u gradu. Ovo je javno pomorsko dobro i mi imamo koncesiju te praktički ulažemo u državu. Ipak smo sve to sami napravili, napominje Mikulandra te najavljuje realizaciju novog projekta:

- Nabavili smo 120 metara pontona i htjeli bi urediti ovaj srednji dio naše lučice jer sada ljudi ne mogu doći direktno nego se moraju služiti malom barkom, nemaju ni struju i vodu. Uspjeli smo dobiti te pontone koje je prodao ACI klub u Rovinju i za desetak dana ćemo ih dovesti. To će otprilike koštati sto tisuća kuna. Naravno, potrebno nam je odobrenje od Županije da možemo to postaviti jer u koncesiji piše da za sve zahvate u okviru koncesijskog prostora moramo tražiti odobrenje od Županije. Vjerujem kako neće biti problema, kaže predsjednik „Orsana“.

Dvije investicije

Također, plan je bio popraviti i glavnu rivu, ali se zasad još nema dovoljno sredstava.
- Predali smo zahtjev za kredit kako bismo to mogli sve servisirati, sad čekamo da kredit bude odobren. Nešto smo uštedjeli, dati sponzori, donatori, mi smo klub koji se samofinancira, govori predsjednik Orsana.

Uz pontone, najavljuje i drugi važni projekt za ovu godinu.
- Imamo još jednu investiciju: trebali bismo napraviti jedan hangar za djecu, za lasere i optimiste jer djeca dosta vremena gube s obzirom da ne mogu proći s jedrom i jarbolom u hangar. Sada smo s ishođenjem građevinske dozvole ove godine mogli staviti pod krov. Djeca puno gube vremena da pripreme brod i da ga poslije raspreme i to je jedan od prioriteta našeg kluba. Dakle, to su dvije velike i zahtjevne investicije. Nadamo se da ćemo uz pomoć prijatelja našeg kluba i sponzora to sve moći realizirati - zaključuje Mikulandra.

Naslovnica Vijesti