More Vijesti

SMOKELESS INDOOR GRILL

Pečenje bez dima u brodskoj kabini

SMOKELESS INDOOR GRILL

Kod roštiljanja na tradicionalni način nemoguće je izbjeći dim, pa se ovakav način pripremanja hrane preporučuje isključivo na otvorenome. Međutim, Philips je napravio je patentirao prijenosni roštilj na kojem se hrana peče uz minimum dima. Njihov Smokeless Infrared Indoor Grill namijenjen je uporabi u zatvorenim prostorima, a na njemu se lako pripremaju bifteci, piletina, riba, kobasice...

Pritom gurmani ne trebaju brinuti o okusu – na nekoliko se testova pokazalo da je pečenje ukusno kao i na standardnim roštiljima. Tajna patenta je u sofisticiranim infracrvenim grijačima koji za samo 7 minuta ostvare radnu temperaturu od 230 stupnjeva. Philips je namjerno izradio rešetku za pečenje od aluminija da se hrana na njoj ne lijepi, a ulje kapa u odvojeni spremnik da bi čišćenje bilo što jednostavnije.

Unatoč nazivu Smokefree (bez dima), u stvarnosti uređaj ipak proizvodi manju količinu dima koja u zatvorenom prostoru, kao što je brodska kabina, neće smetati jer ga ima čak 80 posto manje u usporedbi s klasičnim roštiljem. Philips Infrared Indoor Grill košta oko 280 dolara (oko 250 eura). 

Naslovnica Vijesti