More Ribolov

MORSKI KUHAR

Riba u škartocu s tikvicama

MORSKI KUHAR

Sastojci:
2 orade ili brancin ili neka druga riba 

1 tikvica 

1 mrkva 

1 luk 

nekoliko češnjeva češnjaka 

4-5 cherry rajčica 

2 krumpira 

6-8 crnih maslina 

1 manji komorač 

1 limun 

3-4 grančice timijana 

1 grančica ružmarina 

maslinovo ulje 

1 dl bijelog vina 

sol, papar

Priprema:
Očistite ribu ili zamolite da to za vas učine u ribarnici. Posolite je i poparite. Krumpir ogulite i izrežite na ploške. Mrkvu, tikvicu i luk izrežite na kolutove, a komorač na komade. Luk izrežite na četiri komada. Sve izrezano povrće stavite u zdjelu zajedno s maslinama i cherry rajčicama, posolite i nauljite maslinovim uljem. U nauljenu posudu za pečenje stavite ribu pa oko nje poslažite povrće, dodajte i neoguljene češnjeve češnjaka, narezani limun te timijan i ružmarin i prelijte sve bijelim vinom. Pokrijte aluminjskom folijom kako bi ostalo sokova koje će pustiti povrće. Riba će se na taj način ustvari kuhati, a desetak minuta prije kraja pečenja uklonite foliju i zapecite ribu da dobije lijepu zlatnu boju. Pecite u pećnici na 180 ºC oko 30 do 40 minuta ovisno o veličini ribe.

Naslovnica Ribolov