More Ribolov

MORSKI KUHAR

Lazanje s plodovima mora

MORSKI KUHAR

Sastojci:
3 žlice maslinova ulja

800 g sjeckane rajčice s kaparima i origanom

200 g očišćenih škampi

200 g očišćenih dagnji

200 g tuna u konzervi

30 g crnih maslina

1 pakiranje lazanja (500 g)

300 g mozzarelle

30 g parmezana

Priprema: 
Na maslinovo ulje dodajte sjeckanu rajčicu s kaparima i origanom. Kad zakipi, dodajte škampe, tunjevinu, nasjeckane masline i pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
Posudu za pripremu lazanja premažite maslacem, posložite listove lazanja, pa po njima rasporedite pripremljeni umak, pospite naribanom mozzarellom i tako slažite dok ne potrošite sav umak. Završite listovima lazanja.
Pospite naribanim sirevima, mozzarellom i parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30 minuta.

Naslovnica Ribolov