More Ribolov

MORSKI KUHAR

Lignje punjene blitvom

MORSKI KUHAR

SASTOJCI:
500 gr blitve
2 krumpira
1 kg liganja srednje veličine
100 gr sira
2-3 režnja češnjaka
kapula
peršin
1 dcl bijelog vina
sol, papar

PRIPREMA:
Skuhajte blitvu s krumpirom, ocijedite i začinite sa paprom, maslinovim uljem i malo češnjaka sitno nasjeckanog.
Lignje očistite. U pola skuhane blitve dodajte sir. S tim napunite lignje pa ih zatvorite čačkalicom. U malu teču stavite sitno nasjeckanu kapulu, dodajte ostatak skuhane blitve i po tome posložite napunjene lignje. Zalijte sa bijelim vinom, malo maslinova ulja, posolite, popaprite i stavite u zagrijanu pećnicu pola sata prekriveno folijom, a onda još petnaestak minuta pecite otkriveno na 180 C. 

Naslovnica Ribolov