More Nautika

'RADEŽ' ISPORUČIO JOŠ JEDNU NOVOGRADNJU

Porinut 50-metarski turistički mini kruzer u uvali Bristva

'RADEŽ' ISPORUČIO JOŠ JEDNU NOVOGRADNJU

U "Radežovu" industrijskom pogonu u uvali Bristva svečano je porinut u more još jedan suvremeni 50-metarski turistički mini kruzer (Nov.035), a koji je izgrađen za domaćeg naručitelja tvrtku “Omiški gusar” d.o.o., vlasnika Zorana Vukovića iz Krila Jesenica.
Svečanoj primopredaji mini kruzera prethodila je zajednička molitva i blagoslov don Stipe Kordića, koji je u nazočnosti članova obitelji Vuković i kuma broda Duje Vukovića, te uprave i radnika “Radeža” zaželio posadi i brodu mirno more te dugu i sretnu plovidbu. Nakon svečane primopredaje i preuzimanja broda, vlasnik tvrtke Zoran Vuković iskazao je zadovoljstvo kvalitetom izgradnje, brzinom, profesionalnošću i kooperativnošću vrijednih "radežovaca", a radnicima i upravi ovog vrlo uspješnog brodogradilišta zahvalio je i zaželio i ubuduće puno poslovnog uspjeha.
Inače, ovo je već četvrta ovogodišnja isporuka turističkih mini kruzera iz pogona brodogradilišta “Radež”, a na njegovu navozu u pogonu Bristva u završnoj fazi izrade je specijalni plutajući objekt i hranilica za tvrtku “Cromaris” iz Zadra, dok je do konca poslovne 2018. godine ugovorena izrada i primopredaja još šest sličnih luksuznih plovila, također za domaće naručitelje.

Naslovnica Nautika