More Nautika

TURBO SWING

Cijev za vuču i zabavu

TURBO SWING

Turbo Swing je inteligentna konstrukcija za tegljenje izrađena od nehrđajućeg čelika, a svojim jednostavnim rješenjem omogućuje laku ugradnju oko vanbrodskog motora. Ukoliko je ne koristite ona se jednostavno izvadi iz utora koji su montirani na zrcalo skupa s motorom na istim vijcima. Uz samu konstrukciju razvijen je i veliki broj izdržljivih plivajućih konopa za tegalj s pomoću kojih vuča za bilo koju namjenu postaje ekstremno jednostavan i lagan posao.
Preko deset godina razvoja i podizanja razine kvalitete dovelo je Turbo Swing proizvode do visoke razine prepoznatljivosti. Turbo Swing danas ima cijeli spektar proizvoda za svaku snagu motora te za svaki brend vanbrodskog motora pojedinačno prema vlastitim specifičnostima. Bilo da se želite skijati, vući bananu ili kolut, tegliti manje plovilo Turbo Swing je idealan proizvod koji možete ugraditi na svoj gumenjak ili gliser. Ugradnja je moguća već od 20 KS na više, a sama ugradnja ne traži stručnost i moguća je u vrlo kratkom vremenu. Twin Turbo Swing vam služi ukoliko na krmi plovila imate 2 motora pa ni to ne predstavlja problem.
Stabilnost plovila ni manevarske sposobnosti plovila nisu ugrožene ugradnjom ovog laganog i čvrstog dijela opreme, a konop za vuču ni u jednom momentu nije u poziciji da ga zahvati propeler. Sustav je napravljen tako da se trima automatski zajedno s motorom, a moguće ga je trimati i ručno ovisno o radnji za koju se spremate izvesti. Uza sve to cijev ima i auto-otpuštajuću kuku koju je vrlo lako otkačiti prema potrebi. Za slučaj vuče 2 ili više skijaša dovoljno je postaviti novi kolotur s konopom za vuču, a sve dalje ovisi o snazi motora.
U praksi se spektar ovih proizvoda pokazao izuzetno korisnim, a ono najljepše dolazi uz činjenicu da cijena ovih proizvoda neće biti niti kunu veća od one kad biste sami krenuli proizvesti istu konstrukciju s identičnim mogućnostima.
Ušteda goriva te smanjenje zamora materijala, bilo broda bilo konopa, tube ili skija koje vučete je jedan aspekt prednosti Turbo Swinga, drugi je da je sama vuča jednostavnija, fluidnija, a iskoristivost snage motora je koncentrirana na samu silu vuče, što znači da i s manjim motorima dobijete puno bolje rezultate.
Za kraj treba spomenuti da je primarna funkcija Turbo Swinga za osobne potrebe, no ako razmišljate o vuči plovila u komercijalne svrhe preporuka je konzultirati se s proizvođačem. Cijena sustava je od 2995 kuna + PDV, a više možete pročitati na internetskoj stranici zastupnika www.frigomarine.hr

Naslovnica Nautika