More Nautika

U UVALI BRISTVA

Porinut 27-metarski radni ribarski brod za "Jadran tunu"

 U UVALI BRISTVA

U "Radežovom" industrijskom pogonu u uvali Bristva svečano je porinut u more 27-metarski radni ribarski brod (Nov.034) za uzgajalište tuna za tvrtku “Jadran tuna” d.o.o. iz Biograda na moru.

Svečanoj primopredaji ribarskog broda “Suport I” prethodila je zajednička molitva i blagoslov korčulanskog dekana don Željka Kovačevića koji je u nazočnosti predstavnika “Jadran tune” i kuma broda Ante Kovačića, te uprave i radnika “Radeža” zaželio posadi i brodu mirno more, uspješan ulov i dugu i sretnu plovidbu. Nakon primopredaje i preuzimanja broda predstavnik “Jadran tune” Leo Mandić iskazao je zadovoljstvo kvalitetom izgradnje, brzinom, profesionalnošću i kooperativnošću vrijednih "radežovaca", a radnicima i upravi ovog vrlo uspješnog brodogradilišta čestitao i zaželio puno poslovnog uspjeha i u 2018. godini.

Inače, u protekloj 2017. godini iz “Radežovih” navoza u uvali Bristva isporučeno je ukupno osam turističkih mini kruzera za domaće naručitelje, čime je godišnji plan u potpunosti ostvaren. Izrada i isporuka radnog broda za “Jadran tunu” dobra je najava za 2018. poslovnu godinu, u kojoj vrijedne “Radežove” brodograditelje očekuju novi tehnološki izazovi i ugovorene isporuke specijalnih brodova.

Naslovnica Nautika