More Nautika

NOVI B&G CHARTPLOTTER

Vulcan 7 - bombon za jedriličare

NOVI B&G CHARTPLOTTER

Dobro upućeni u brodsku elektroniku jako dobro znaju za kvalitetu uređaja B&G, a njihov je najnoviji adut chartplotter Vulcan 7 namijenjen jedriličarima. U njemu su, naime, specifične funkcije namijenjene upravo jedriličarima, u što spada i nagrađivani SailSteer.

Na 7-inčnom kolor TFT ekranu Vulcana skiperi stalno vide sve važne podatke za pomoć tijekom regata. Kada se poveže s B&G pilotom, V7 nudi kontrolu autopilota i omogućava uporabu funkcija poput Intelligent Sail Steering ili Smart Manoeuvre. Uređaj također izračunava vrijeme dolaska na cilj na temelju realne situacije, a ne po najkraćoj liniji na karti.

Svakako valja spomenuti mogućnost odabira omiljenih karata, integrirani Wi-Fi za GoFree, odnosno spajanje s pametnim mobitelom i tabletom, kao i instrument-prikaz s velikim znamenkama. Gabariti uređaja su 200 x 143 x 70, dok mu težina iznosi 0,9 kg.

Troši 950 mA pri 13.5V, ima NMEA2000 protokol, rezoluciju ekrana 800 x 480 pixela te pozadinsko osvjetljenje od 1200 nita. Vodootpornost mu je IPX7, s time da radi u rasponu temperatura od -15 do +55 Celzijevih stupnjeva.

Naslovnica Nautika