Scena Kultura

Kultura

PSD

Danas u 17 sati u 'Zlatnim vratima' djecu čeka 'Družba Pere Kvržice'

FMFS besplatne projekcije

Ljetno kino "Bačvice" centralno mjesto Festivala mediteranskog filma Split bilo je rasprodano u prva dva dana održavanja, no u devetom izdanju FMFS-a i za druge dvije lokacije vlada velik interes, kinoteku 'Zlatna vrata', te ovogodišnju posebnu atrakciju: ljetnu Terasu kina Tesla u kojoj se svaku večer u 21:30 besplatno prikazuju strani kratkometražni filmovi, izvijestili su organizatori.

Ove nedjelje program počinje već u 17 sati besplatnim prikazivanjem legendarnog hrvatskog filma 'Družba Pere Kvržice' u 'Zlatnim vratima'. Projekcija je namijenjena osnovnoškolskoj djeci, a sve u sklopu posebnog program "Škola u kinu" organiziranog od strane Art-kina iz Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Na istoj lokaciji od 19 sati prikazuje se 'Ješka' Josipa Lukića 'Minjonja njanjonja' koji će poslužiti kao uvertira za turski film 'Mahnitost' redatelja Emina Alpera, koji je za njega već osvojio 11 nagrada i nominaciju za Zlatnog lava u Veneciji.

Večer na Bačvicama otvara animirani film 'Planemo' splitskog redatelja Veljka Popovića, čiji radovi su prikazani i nagrađivani na nizu značajnih festivala diljem svijeta. Centralnom filmu dana ne treba posebna reklama ako se uzme u obzir da glavnu ulogu tumači slavna francuska glumica Isabelle Huppert, a 'Priče s asfalta' redatelja Samuela Benchetrita bile su uvrštene i u program festivala u Cannesu.

Naslovnica Kultura