Mišljenja Parangall

Parangall

A FINE FRENZY: Bomb In A Birdcage

Izvođač: A FINE FRENZY
Album: Bomb In A Birdcage (Virgin – Dallas)
Ocjena:  ****

Dok se prvijencem One Cell In The Sea prije dvije godine ukazala kao klaviristica sklona baladama, Alison Sudol – poznatija po scenskom imenu A Fine Frenzy – drugim je studijskim albumom “zapasala” znatno šire teritorijalne vode. Uvodna What I Wouldn’t Do poletna je i lepršava pop tema u kojoj do izražaja dolazi i crkutavi Alisonin vokal, kao i indie-folk pop stilizacije koje se “nose” već nekoliko sezona.

New Highs koja slijedi za njom, iskorak je, pak, prema Coldplayu ili Keane zvuku s naglašenim klavijaturama – kao na prvijencu – ali opet sa zgodnim eteričnim vokalom koje su u osamdesetima proslavile “chanteusse” s etikete 4AD. Electric Twist – s mračnim riffom koji je otvara – donosi, pak, treću potpuno različitu žanrovsku priču, ovoga puta naslonjenu na electro-pop dvijetisućitih koji se sjajno sljubio s vokalnim afektacijama na tragu Kate Bush. I tako redom...

Blow Away je pravi pop biser zaraznog refrena, Happier nešto oporija pop tema s primislima na Bealese i Kinkse, a Swan Song sjajna balada i najbolji komad vrlo dobrog albuma.

Naslovnica Parangall