Mišljenja Parangall

Parangall

EMINEM: Relapse

Izvođač: EMINEM
Album: Relapse (Interscope)
Ocjena:  ***

Pet godina nakon prošlog studijskog Encore i pauze dijelom uvjetovane i medijski razglašenim hrvanjem s ovisnošću o tabletama, Eminem se vratio novim albumom, još jednom projektu realiziranom u suradnji sa starim jatakom Dr. Dreom.

Naizgled, baš sve je ostalo isto. Jezičavi Eminemovi komentari s već odavno patentiranim jezičavim i duhovitim opaskama, ispovjednim tekstovima – kao u uvodnim 3am i My Mom u kojima otvoreno govori o ovisništvu o tabletama na koje se navukao poput svoje majke – te brojnim neuralgičnim “društvenim temama” poput pedofilije (u Insane), ili iranske drame (u Bagpipes From Baghdad).

No, negdje oko polovine albuma kao da se naboj potrošio, a Eminem malo zapuhao, jer teme koje su iscijeđene kao singlovi – We Made You, u kojoj se žestoko obrušava na ženske “instant celebrities” i Crack A Bottle – ostaju ipak u prostoru predvidljivog i ne baš inspirativnog tekstualnog i glazbenog sadržaja.

Iako Relaps nije senzacionalan “povratak” kakvog je većina njegovih fanova priželjkivala već najvećim dijelom rutinski odrađen projekt i “podgrijan” projekt mnogih ranijih općih mjesta, zbog par odličnih uvodnih brojeva i tema poput Déjà Vu koje su bljesnule pravim sjajem, valja vjerovati da će se Eminem – budu li mu “čuvali glavnicu” – ponovo vratiti. I to zapravo.

Naslovnica Parangall