Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Na Hajduk - Dinamo igram opciju više od dva gola

pet u glavu

U utakmicama Lige prvaka i Europske lige koje se igraju preko tjedna ubacio nam se i važan par hrvatskog kupa između Hajduka i Dinama. Tako da osim velikih klubova u kolumni imamo i susret u kojem će biti dosta i lokalne, a ne samo europske draži.

Atletico Madrid se namučio sa svojim suparnikom PSV-om u prvoj utakmici odigravši 0:0 na njihovom stadionu. Odlično je branio  domaći vratar Zoet, ali bez većeg angažmana drugog špica Argentica Luciana Vietta, Atletico će samo sa Grizemanom teško pobjediti PSV u uzvratu.

Neku veliku golijadu ne očekujem ni u drugoj utakmici, ali trener domaćih Simeone će jednostavno kao bioneregetičar snagom svoje volje i autoriteta natjerati crveno-bijele da pobjede i ja na ovoj utakmici igram opciju dva do tri gola.

Hajduk je protiv Zagreba odigrao solidno, ali bez neke velike "energetske učinkovitosti" dok certifikat u vidu penala nije bijelima dao sudac Marijo Strahonja.

Hajduku je kup važan, njegovim osvajanjem ulaze u Europu, a Dinamo također juri sa tim peharom i hoće dokazati da Hajduka mogu pobjediti bilo gdje i bilo kada pa na ovoj utakmici očekujem više od dva gola u nadi da će Čorić, Pjaca i Soudani biti manje "plodni" nego u zadnjim ligaškim utakmicama, a i da će neki mladi pijevac "kukuriknuti" iz bijelog tabora i dati koji gol poprilično nesigurnom Eduardu.

Sramotno mali koeficijent je na pobjedu Bayerna protiv Juventusa pa igram opciju - više od dva gola. Juve ima spor vezni red, izuzev Kolumbijca Cuadrada, a Njemci strašnu zadnju veznu liniju i po logici stvari ovdje se ne bi trebala događati ništa, a kamo li golijada.

No izazov je veliki, novci kod prolaza ogromni te će jedni i drugi morati pokazati zube i promjeniti već viđeno. Iz šuteva sa distance (ipak brane Buffon i Neuer) će ovdje teško padati golovi, pa pobjeđuje onaj koji razbije protivnički šesnaesterac, a tu je kralj ipak naš Mario Mandžukić koji ima nešto i poručiti omraženom mu Španjolcu Pepu Guardiolli.

Athletic je u Bilbaou sa skromnih 1:0 pobjedio Valenciju i čeka ga težak uzvrat na Mestalli. Jedino pobjeda i prolaz Valencije mogu oprati gorak okus užasnih rezultata u Premieri pa će "šišmiši" morati probati pobjediti. To će biti teško a na utakmici igram opciju dva do tri gola.

Na utakmici Lazia i praške Sparte očekujem više od dva gola.Očekivao sam ja golijadu i u Pragu koja je izostala, ali Lazio je u tjedan dana popravio svoju krvnu sliku, probudio se i Njemac Klose sa dva gola protiv Atalante tako da na ovoj utakmici će sigurno biti poprilično  golova.

Pet u glavu:

1. Atletico - PSV dva do tri gola
2. Hajduk - Dinamo više od dva gola
3. Bavern - Juventus više od 2 gola
4. Valencija  - Athletic dva do tri gola
5. Lazio - Sparta više od 2 gola

SRETNO!

Naslovnica Markov X