Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Igram na pobjedu Šahtjora protiv Dnjipra

pet uglavu

Mogu zamisliti kako je teško igračima kada moraju igrati u ritmu srijeda-nedjelja, kada se ja umorim pišući kolumnu dva puta tjedno. Radim to kada je na redu zgusnuti raspored izlaženja mog uratka zbog Lige prvaka i Europske lige.

Francusku ligu, pogotovo drugu rijetko igram, ali na utakmici Bourg Peronnas - Nancy igram opciju više od dva gola. Gosti se žele vratiti u Lique 1, dok domaćin želi ostati u drugoj ligi. Dijon već dosta bježi Nancyu, a samo prva dva mjesta direktno vode u prvu ligu. I domaćini i gosti se "ne boji igrati", tu očekujem više od dva gola.

Očajničkim trzajima njemački Hannover se želi zadržati u Bundesligi, a objektivno imaju malo šansi da to i ostvare. Ove subote u goste im dolazi bezidejni Köln i ako njega ne pobjede, mogu sada već zatvoriti bravu i raspisati rasprodaju momčadi. Zato igram jedinicu koja se nagrađuje koeficijentom 3,20. Gosti nisu bolja ekipa, a ipak im toliko ne gori pod nogama da će ići poginuti na ovom gostovanju.

Hoffenheim mijenja trenere, dovodi igrače (među njima i našeg Andreja Kramarića), ali unatoč svemu klub rezultatski luta i nalazi se u zoni ispadanja. U goste im dolazi umorni Wolfsburg čiji se strijelci nisu iskazali u Europskoj ligi protiv Genta. Pogrešno je govoriti da je Wolfsburg rasprodao momčad jer to nije točno.

Doveli su prije šest mjeseci iz Schalkea Julian Draxlera i iz Chelsea André Schürrlea te ako žele igrati i iduće godine barem u Europskoj ligi, moraju češće pobjeđivati. Domaći sastav ima dosta kvalitetnih napadača i ne bi se iznenadio i golijadi na ovoj utakmici, ali više vjerujem u pobjedu "vukova".

Krka u Novom Mestu dočekuje Koper koji se nalazi na zadnjem mjestu prve slovenske lige i nakon dva uzastopna poraza ovdje moraju ići na pobjedu. Na golu "koprčana" će po prvi put stati bivši hajdukov vratar Vjekoslav Tomić, a u klub su stigli i nekadašnji BiH reprezentativac Zlatan Muslimović i bivši igrač Liverpoola Albert Riera i ako takvi igrači neće pobjediti Krku, ne znam tko hoće. Tomić ima problema sa listom, a Riera sa trbušnim zidom, ali bolovi će im zbog važnosti utakmice morati prestati.

Dnjipro u ukrajinskom prvenstvu igra derbi protiv umornog Srninog Šahtjora, ali s obzirom na kvalitetu momčadi gostiju tu igram sigurnu dvojku. Iz Dnjipra je kao iz Šahtjora otišlo dosta igrača, ali raspad sustava je očitiji kod domaćina. To nije klub lanjske snage, kada su igrali finale Europske lige predvođeni Eugenom Konoplyankom koji sa svojim privatnim fizioterapeutom Omišaninom Ivanom Porobijom uživa u suncem okupanoj Sevilli i možda ni ne zna da se ovaj derbi uopće i igra.

Pet u glavu

1. Bourg Peronnas - Nancy više od dva gola
2. Hannover - Köln 1
3. Hoffenheim - Wolfsburg 2
4. Krka - Koper 2
5. Dnjipro - Šahtjor 2

SRETNO!

Naslovnica Markov X