Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Igram na pobjedu Osijeka protiv Istre

Tri od pet je moj prosjek u zadnje dvije kolumne. Sada nam se u kolumni pridružuju Prva HNL i mađarska prva liga pa nam je izbor  malo širi. Como je  prošli tjedan u gostima remizirao sa Trapanijem (vodio čak 0-2), a sada kod kuće dočekuje Novaru.

Grčevita je borba za opstanak Coma, ali se iz kola u kolo smanjuje bodovna razlika onih koji im  bježe. Plavo bijeli će će u petak napasti, a i Novara se neće braniti, pogotovo nakon što je kod kuće razbila Avelino sa 4-1. Ovdje igram opciju više od dva gola koja se vrednuje  koeficijentom iznad dva.

Mađar Lorinc Meszaros i Osječanin Ivan Meštrović preuzeli su prije par dana NK Osijek i u klub vratili all-round ofenzivca Aljošu Vojnovića, dok Istra osim trenera Andreja Panadića nije  dovela nikoga i tu igram na pobjedu domaćina. Novi gazda, narasli entuzijazam i mladi igrači i mladi trener željni dokazivanja i opstanka u ligi dovoljan su razlog za optimizam i jedinicu na domaćina.

Debrecen u kojem među vratnicama briljira Splićanin Božo Radošević će pobjediti Vasasa, ali teškom mukom jer su prodali Palermu napadača Norberta Balogha pa umjesto čiste pobjede ipak igram opciju dva do tri gola koja se i puno bolje "plaća" na kladionici.

U toj ligi Robert Jarni vodi odlučujuću bitku sa spas svoje Puskas Akademije u prvoligaškom društvu. Igra kod kuće  protiv osrednjeg Diosgyora i tu igram na pobjedu Jarnija u uvjerenju da je sve pehove koje je imao ispucao  u prvom dijelu prvenstva.

I zadnja utakmica  koja ima veliki značaj ali i dobar keoficijent igra se u Ateni gdje AEK dočekuje svog najmržeg suparnika Olympiakosa koji je već davno osigurao titulu grčkog prvaka iako se nalazimo na pola prvenstva. Da se ne radi o tolikoj mržnji između ova dva kluba, sumnjao bi u "pošteni remi", ali ovako igram dvojku.

Žuti su već izgubili protiv Atromitosa na gostovanju prošlo kolo, a Olympiakos je uz dosta napora dobio Tudorov Paok. Bit će svega, ali mislim da će ruke u zrak podići "crveno-bijeli".

Pet u glavu

1. Como - Novara više od 2 gola
2. Osijek - Istra 1
3. Debrecen - Vasas dva do tri gola
4. Puskas Akademija - Diosgyor 1
5. AEK - Olympiakos 2

SRETNO!

Naslovnica Markov X