Kultura Kultura

osam drugačijih dana

Radi koncerta Mističnog Nemanje, satova joge i radionica tetovaže na festivalu 'Tam Tam' Sućuraj namještaju se godišnji odmori

osam drugačijih dana

Šesnaest kuna. Toliko košta karta za trajekt od Drvenika kod Makarske do Sućurja na Hvaru, gdje je u nedjelju započeo osmi "Tam Tam" festival. Potrajat će do 28. srpnja.

Ali kome mi to uopće pričamo, kad se prepoznatljiva manifestacija odavno upisala u kalendare pravih glazbenih entuzijasta iz čitave regije. Po hvarskom festivalu planiraju se godišnji odmori i druženja; na društvenim mrežama u zadnji čas traži se "ide li itko iz Zagreba", tko i kada polazi iz Šibenika. Kako i ne bi, kad se "Tam Tam" ističe programom drukčijim od kulturnih ljeta po obali.

Dovode petnaestak regionalnih izvođača, bit će tu performansi, izložbe, satovi joge, radionica pjevanja i izrade tetovaža, predstavljanje knjige, brdo zdrave hrane, sunca i mora. U funkciji je i festivalski kamp, pa kome se ne bude dalo prošetati do sućurajskog nogometnog igrališta mahati glavom uz energični i već nadaleko prepoznatljivi bend Repetitor, koncert može slušati i zavaljen u svom "hammocku".

Beograđani su na rasporedu u petak, uz njih će nastupiti i Harvo Jay, Klotljudi te nezaobilazni From Another Mother.
Subota će proći u znaku Trobecovih krušnih peći, nastupaju Žen i Haiku Garden te splitski RØLØ.
Festivalski tjedan počeo je mračnim elektronskim punkom Neon Lies i Snooze in motion, a kroz ostale dane festivala nastupit će i začudna Pi, bend Svemir, breljansko-makarski sastav Ischariotzcky te kantautorica Miriam da bi u nedjelju "Tam Tam" završio Onaj Dječak.

Poseban će biti i koncert na rivi gdje će za domaće nastupiti Mistični Nemanja i čarobna Mary May. Ove godine popratni program obogatit će glazbeno-poetska improvizacija "Artefakt" kao i ulični performans POV-POI žonglera iz Makedonije, a bit će tu i predstavljanje knjige Alda Franičevića, izložba Marijana Blažine te šetnja s arheologom Nikšom Vujnovićem kroz koju možete naučiti kako se Sućuraj razvijao od antike do Tam Tama.

Naslovnica Kultura