Kultura Kultura

Sezona ljubavi i mržnje

Clement Charles je novi Romeo, a Georgia Christodoulou nova Julija u Shakespeareovom klasiku koji će se ovog ljeta igrati u Dubrovniku

Sezona ljubavi i mržnje

Kad je u pitanju Romeo, mladi zavodnik iz najpoznatije svjetske ljubavne priče, uvijek s nestrpljenjem osluškujemo vijesti.

Prvi Romeo, koji će najpoznatijeg mladog ljubavnika u hrvatskoj produkciji igrati na engleskom jeziku, 24-godišnji je Francuz s engleskom adresom Clement Charles.

Ovaj simpatični glumac vodeće je lice šestog izdanja Midsummer Scene festivala, koji se u Dubrovniku održava od 21. lipnja do 7. srpnja.


On je, kao i Julija - Georgia Christodoulou, nedavno, kao najbolji u klasi, diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu.

Za jednu od najpoznatijih glumačkih uloga dobro se pripremio. Već je na konzervatoriju imao prilike igrati Shakespearova Romea.

No, za nastup na jednoj od najljepših svjetskih pozornica - dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac - kaže: "Dolazim otvorenog duha kad je u pitanju način na koji ću igrati Romea.

Ne kažem još ne niti jednoj odluci. Imam puno ideja, naravno, sviđa mi se ideja da u ulogu unesem mladenačku uzbuđenost. No, ništa nije sigurno dok se ne vidim licem u lice s Julijom!"


Inače, ovaj simpatični glumac dobro je upoznat s Hrvatskom. Prošle se zime na neki način povezao sa Zagrebom uz djelo "Tri zime" Tene Štivičić.

Zaljubljenik u penjanje

Strastveni je zaljubljenik u penjanje po stijenama, a budući da dubrovačko zaleđe obiluje njima, veseli se svakom slobodnom trenutku između predstava.


Shakespeare se u izvorniku opet vraća u Dubrovnik u šestom izdanju festivala Midsummer Scene, nazvanom "Sezona ljubavi i mržnje".

Festival će obilježiti upravo predstava "Romeo i Julija".

Režiser Sean Aita stavlja Veronu u mafijaški kontekst početka šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.


Iskusni deveteročlani ansambl, uz Clementa Charlesa i Georgiu Christodoulou, čine i Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Amanda Osborne, Mark Elstob i Filip Krenus.

Festival Midsummer Scene, osim nove premijere "Romea i Julije", koja će imati 13 izvedbi na Lovrijencu, obiluje događanjima poput koncerata, cabareta, gostovanja te Držića na engleskom jeziku.

Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ-a Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

 

 

 

Naslovnica Kultura