Kultura Kultura

Žuta minuta

Boris T. Matić je silovanim ženama Vukovara za njihovu tribinu fakturirao račun od 30 tisuća kuna!, izjavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na gradskoj skupštini

Žuta minuta

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na današnjoj je gradskoj skupštini imao jedan od svojih posebnih trenutaka kad je izjavio sljedeće: “Znate da je Boris T. Matić silovanim ženama Vukovara za njihovu tribinu fakturirao račun od 30 tisuća kuna. Tako, evo, on osjeća Hrvatsku”.


Na ove izjave promtno je reagirala uprava kina Europa: Sa zgražanjem odbacujemo gradonačelnikovu tvrdnju.

Navedena neistinita tvrdnja odnosi se na premijeru filma "Sunčica" u organizaciji Udruge žena u domovinskom ratu koja se održala u ožujku 2014.


Tada su naplaćeni uobičajeni suorganizacijski troškovi za premijeru filma u iznosu od 3.000,00 kuna (tri tisuće kuna) + pdv.

Isti iznos vraćen je Udruzi nakon usmenog zahtjeva predstavnika Grada Zagreba koji su za tu projekciju iskoristili jedan od ugovorom predviđenih gradskih termina.

Organizatori premijere to su i sami potvrdili u izjavi danoj Jutarnjem listu od nedjelje 14. travnja 2019.

Citat: "Tadašnja predsjednica Udruge žena u Domovinskom ratu Marija Slišković ispričala nam je da im je uprava kina isprva naplatila tri tisuće kuna za korištenje kina, ali kasnije su im, tvrdi, taj novac vratili…"

Izražavamo žaljenje što se daljnjim iznošenjem netočnih informacija od strane gradskih vlasti nastoje obezvrijediti rezultati postignuti djelovanjem UO ZFF i Propeler Filma u proteklom desetljeću.


S poštovanjem,
Uprava kina Europa

Naslovnica Kultura