Kultura Kultura

Pričigin drugi dan

Ante Tomić, Jurica Pavičić, Boris Dežulović, Renato Baretić i drugi danas će u Domu mladih pričati o paraobavještajnom podzemlju i crnim rupama

Pričigin drugi dan

Još će smijeh i aplauzi od prethodne večeri rebatiti među zidovima Doma mladih, a u amfiteatar će, druge večeri jedinstvenog Pričigina, već večeras u 19 sati istrčati ekipa u izuzetno jakom sastavu - ima tu i doktora znanosti, sociologa, pedagoga, povjesničara umjetnosti itd. - kako bi se, na sebi svojstven način, pozabavila nečim tako prozaičnim kao što je paraobavještajno podzemlje.


Radi se, dakle, o segmentu tuzemne stvarnosti koja nam servira događaje koji znaju nadići i najmaštovitije fikcije, pa je pred pričiginašima izuzetno zahtjevan zadatak.

Začudnost će, s radnim naslovom "Mene ako se sete", kod publike prizivati "utorkaši" i njihovi simpatizeri Ante Tomić, Boris Rašeta, Jurica Pavičić, Edi Matić, Aleksandra Kardum i Boris Dežulović, dokazani književnici, scenaristi, kolumnisti, kritičari, novinari i dalje kako slijedi.

E, sad, što će tu biti vlastito iskustvo, a što literarna maštarija, ostaje vidjeti. Skretničar će, pardon moderator, biti Nebojša Lujanović, kolega im po literarnom peru.


Nakon podzemlja duh "Pričigina" vinut će se u nebo, sve do zvijezda. Iste večeri, naime, u kavani hotela "Bellevue" s početkom u 21 sat, o zvjezdama i pridodanim im crnim rupama, prostor - vrijeme odrednicama, te mitovima i legendama vezanim uz svemir razglabat će domaćin Renato Baretić, romanopisac, novinar i erudit - da to nije ne bi mogao sastavljati pitanja za kvizove - i gost mu Korado Korlević, astronom i voditelj zvjezdarnice u Višnjanu, autoritet za spomenuto područje.
D.D.

Naslovnica Kultura