Kultura Kultura

Uoči novog natječaja

Danijela Ćukušić: Svjesno ulazim u rizik 'Zlatnih vrata' i dajem otkaz u Ženskom rukometnom klubu 'Split', jer je funkcija koju preuzimam profesionalna a ne volonterska!

Uoči novog natječaja

Na sjednici Upravnog vijeća Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje "Zlatna vrata", održanoj u utorak u Splitu, nije donesena odluka o raspisivanju novog natječaja za ravnatelja ove ustanove, ali je zaključeno kako će on biti raspisan najkasnije do 28. veljače.

Na ovoj sjednici je, međutim, otpravljena obavijest Tamari Visković i Ivi Uglešiću, koji su se bili kandidirali za čelnu funkciju "Zlatnih vrata", o rezultatima natječaja koji je okončan neizborom Uglešića na sjednici Gradskog vijeća prošlog tjedna.

Obavijest kandidatima je formalno-pravna dužnost Upravnog vijeća kojemu je još uvijek, do 12. veljače, predsjednica Danijela Ćukušić koja toga dana, prema odluci gradskih vijećnika, preuzima funkciju v.d. ravnateljice ove ustanove.

Do toga datuma mora se nju razriješiti članstva u Upravnom vijeću, te gradonačelnik mora imenovati nekog drugoga kako bi Vijeće imalo pet članova. Naime, prema zakonu je nespojivo istodobno biti ravnatelj, makar i v.d., i biti član Upravnoga vijeća.

Visković se ponovno kandidira

Tamari Visković mandat završava 11. veljače, a ona će se, potvrdila nam je, nakon četiri godine rukovođenja "Zlatnim vratima" uskoro ponovno kandidirati za mjesto ravnateljice.

Danijela Ćukušić nam je potvrdila kako će do 12. veljače, kad preuzima mjesto vršiteljice dužnosti ravnateljice, dati otkaz u Ženskom rukometnom klubu "Split", gdje je tajnica i trenerica, jer je funkcija koju preuzima profesionalna, a ne volonterska.

Također nam je kazala kako je u rizik preuzimanja vrlo privremene pozicije v.d. ravnateljice - gdje po zakonu može ostati najviše godinu dana! - ušla svjesno, premda je njezin izbor na Gradskom vijeću izgledao prilično ad hoc. Kao što je poznato, nju je za v.d. ravnateljice predložio Petar Škorić, a Tamaru Visković kao vršiteljicu dužnosti predložila je Marijana Puljak.

Sve u svemu, o novom je natječaju prerano govoriti. Prije negoli ga se raspiše potrebno je obaviti čitav niz formalnosti - unijeti u sudski registar promjenu imena odgovorne osobe, imenovati novog člana Upravnog vijeća, izabrati novog predsjednika Upravnog vijeća, s Tamarom Visković sklopiti novi ugovor o radu budući da ona ostaje zaposlenica "Zlatnih vrata", s Danijelom Ćukušić sklopiti ugovor o radu... No, bilo kako bilo, najkasnije 28. veljače novi će natječaj biti objavljen.

 

Naslovnica Kultura